Bàdminton

Páginas: 10 (2342 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2014
 EL BÀDMINTON
0. Breu introducció històrica
L'origen del bàdminton està en el “poona”, un joc indi exportat a Gran Bretanya en el segle XIX. Tot va començar quan l'any 1.873, en una reunió d'oficials celebrada en Badminton House, en un dia plujós, un dels oficials va proposar jugar amb raquetes de tennis en una sala del castell, utilizant com a pilotes taps d'ampolles de xampany amb plomesincrustades. Quatre anys després es van publicar les primeres regles del joc, i l'any 1.893 es fundà la Badminton Association of England. Després de presentar-se vàries vegades com a esport d'exhibició, se'l va acceptar com a joc olímpic a les olimpíades de Barcelona, l'any 1992.
1. Reglament de joc simplificat
1.1. La pista
Està limitat per línies de quatre centímetres d'ample. Excepte per lalínia mitjana que delimita la zona de servei del costat dret amb la zona de servei del costat esquerre, cada línia forma part de la superfície delimitada i està traçada al seu interior. Es traça la línia mitjana repartint la seva amplada entre les dues zones de servei.
Sempre formarà part de cada zona de servei.
Per al joc d'individuals, el terreny està delimitat per les línies laterals interiors ila línia de fons exterior. Per al joc de dobles, el terreny està limitat per les línies exteriors.

1.2. La xarxa i els pals
La xarxa ha de ser de malla de corda fina o fibra artificial, necessàriament de color fosc. La malla deu tenir el fil de gruix uniforme. Els quadres que conformen la malla de la xarxa han de tenir entre un mínim de 15 mm. i un màxim de 20 mm. La vora superior de la mallaportarà una cinta blanca doblada, de 7'5 cm.
Per l'interior de la cinta passa un cordó o cable per a tensar la part superior de la xarxa i haurà de quedar al mateix nivell de la vora superior dels pals. Els laterals de la xarxa també hauran d'anar protegits per la mateixa cinta blanca, disposant d'uns forats pels quals passarà una corda que , lligada al pal de dalt a baix, tensi la partinferior de la xarxa.
La xarxa reglamentària mesura 76 cm. d'ample i 6'20 m. de llarg. Es col·loca verticalment sobre la línia central del terreny de joc, per a dividir-ho en dues meitats iguals. L'altura de la xarxa és d'1'524 metres al centre del terreny de joc, mesurat des del sòl a la vora superior de la cinta blanca de la xarxa. En la posició de la xarxa sobre els pals, ha de mesurar des del sòl1'55 metres.
Els pals hauran de ser, preferiblement, metàl·lics i tindran una altura d'1'55 metres. Han de ser ferms i forts, per mantenir la xarxa estesa i tensa. Es col·locaran en els dos extrems de la línia central del terreny de joc.
Per més comoditat, els pals poden portar incorporat el contrapès necessari i dues rodes per a transportar-los fàcilment.
1.3. La raqueta
Constitueixl'instrument més important de tot l'equip. Per escollir la raqueta cal tenir en compte el seu pes, el material del qual es componen el marc i la canya, l'equilibri del pes i l'ample de l'empunyadura.
Actualment, gairebé totes les raquetes són metàl·liques i porten components de diferent tipus: grafit, carboni, bor, etc.
Hi ha diverses marques de raquetes al mercat. El preu varia segons la qualitat. Elseu pes màxim aconsellat és de 120 gr., amb el cordam inclòs. Hi ha raquetes per a l'alta competició, de gran flexibilitat i qualitat, amb un pes d'entre 75 i 80 gr.
El cordam és especial per al Bàdminton, el més fi dels esports de raqueta, i cal tensar-lo entre 5 i 9 kg. Alguns jugadors d'elit poden arribar a utilitzar tensions superiors. El cordam pot ser reparat manualment, sense que calguicanviar tot el cordam de a raqueta.
1.4. El volant
El volant pesa de 4'74 a 5'5 gr. Té 16 plomes fixades sobre una base de suro de 2'54 a 2'86 cm. de diàmetre. La longitud de les plomes és de 6'4 a 7 cm. Hi ha dos tipus de volant: el de plomes i el de niló o plàstic. Per la seva durada i la seva resistència més elevada, recomanem, per jugar a nivell d'iniciació, el de niló. El volant de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS