Bàdminton

Páginas: 4 (851 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
UD 5:
1. Què és el bàdminton?
El bàdminton és un esport en què s'enfronten dos jugadors, o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per unaxarxa. El joc consisteix a colpejar un volant amb una raqueta per fer-lo passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no el pugui tornar.
2. Quines són les mides del camp (alçada xarxa)Reglament de l’espai?
L'amplada total de la pista és de 6,1 metres, i en individuals es redueix a 5,18 metres. La longitud total és de 13,4 metres. Les zones de servei estan delimitades per una líniacentral que divideix l'amplada de la pista, el servei curt, situada a 1,98 metres de la xarxa, i per les línies exterior en el lateral i el fons. En dobles, la zona de servei també està delimitada peruna línia per al servei llarg, que es troba a 0,78 metres de la línia de fons.
Normalment les línies que delimiten la pista es marquen tant per al joc d'individuals com el de dobles, encara que leslleis permeten que la pista marcada sigui només d'individual. En els dobles la pista és igual que en individual, però la zona de servei en dobles és més curta.
La xarxa alça entre 1,50 i 1,55 metres (5peus i 1polsada) en els laterals i 1,524 metres al centre (5 peus). Els pals que sostenen la xarxa se situen en la línia de dobles encara que es jugui en individuals o també en dobles. Aquesta xarxano pot ser tocada pel volant.
3. Nombre de jugadores en un partit?
Dos jugadors s'enfronten (individuals o singles) o dues parelles (dobles). Els jugadors o parelles se situen en les meitatsoposades d'una pista rectangular dividida per una xarxa.
4. Tipus de cops en funció de la trajectòria del volant
Cops en mitja pista
En la meitat de mig camp , un volant alt normalment serà colpejat ambuna rematada . Existeixen també rematades en salt , que permeten als jugadors un major angle per picar el volant cap avall , a més de ser un cop molt espectacular .
Cops en el fons
A la zona del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS