Bádminton

Páginas: 8 (1953 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Bádminton
Bádminton


Treball Educació Física.
2011 - 2012
Primer trimestre

Índex:

* Que és el bàdminton? . . . . . . Pag 1

1. Historia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Pag 1

2. Terreny de joc . . . . . . . . . . . . . . . . Pag 3

3. Reglament . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Pag 4 , 5 i 6

* Normes
* Les faltes

4. Tàctica. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . .
         

5. Tècnica . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6. Grans Jugadors . . . . . . . . . . . . . . . . .

* Que és el bàdminton?

El bàdminton és un esport en què s'enfronten dos jugadors, o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa. El joc consisteix a colpejar unvolant amb una raqueta per fer-lo passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no el pugui tornar.

1. Historia

Practicat pels indis d'Amèrica Llatina fa uns 2000 anys, hi ha imatges de joc de vol XVII º segle en les pintures d'artistes famosos de l'època . Un dels avantpassats és el bàdminton volant i raqueta jugat a Anglaterra des de l'Edat Mitjana, l'objectiu del joc ésmantenir a un volant  a l'aire amb una raqueta.

L'actual joc de bàdminton va sorgir de la versió que es jugava a l'Índia, on es deia Poona, nom d'una població del país on va ser jugat originalment. Alguns oficials de l'exèrcit britànic van veure el joc a l'Índia i el van portar a Anglaterra al voltant de 1873. Allà, el duc de Beaufort es va interessar en el joc. Com que es practicava amb regularitat a laseva finca campestre de Gloucestershire, coneguda com Bàdminton, aquest nom va continuar associat amb el joc. En la seva forma original, el bàdminton era un joc més aviat formal que es practicava vestint casaques Príncep Albert, sabates botonades, corbatins i pantalons bombats de seda per jugar havies de pertànyer a una família reial.
El primer club de bàdminton va ser format a Bath, Rússia, el1873. El primer torneig de campionat per a homes i dones d'Anglaterra es va celebrar el 1899, i el primer per a dones i homes en 1900. Els primers campionats nord-americans es van efectuar el 1937 a Chicago i Toronto.

Des de 1992 va passar a ser esport olímpic. El bàdminton es va convertir en un esport olímpic en els Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, després de ser un esport de demostració enels Jocs Olímpics de Seül el 1988.

El nom deriva de l'homònima Bàdminton Anglès ciutat on es troba el castell del duc de Beaufort residència d'estiu a Gloucestershire, on es va codificar per primera vegada les regles d'aquest joc.

2. Terreny de joc

Sempre que sigui possible és preferible jugar al bàdminton en un polisportiu, gimnàs o sala coberta que permeti les mides de la pista més,com a mínim, un metre entre la línia exterior del camp i la paret o qualsevol altre obstacle. L’alçada mínima disponible convé que sigui d’uns 7 metres.

Per a individuals, la pista és delimitada per les línies laterals interiors i la línia de fons ex­terior. Per a dobles, la pista és delimitada per les línies exteriors.

Les línies que delimiten el camp mesuren 4cm. La pista és dividida en duesparts iguals per una xarxa subjectada per uns pals a 1,55 m d'alçada

3. Reglament

. La xarxa i els pals
La xarxa ha de ser de malla de corda fina o fibra artificial, necessàriament de color fosc. Els quadres que conformen la malla de la xarxa han de tenir d'uns 15 mm. a 20 mm. La vora superior de la malla portarà una cinta blanca doblada, de 7'5 cm.

. La raqueta
Constitueixl'instrument més important de tot l'equip. Per escollir la raqueta cal tenir en compte el seu pes, el material del qual es componen el marc i la canya, l'equilibri del pes i l'ample de l'empunyadura.
Actualment, gairebé totes les raquetes són metàl•liques i porten components de diferent tipus: grafit, carboni, bor, etc.

. El volant
El volant pesa de 4'74 a 5'5 gr. Té 16 plomes fixades sobre una base...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS