bach

Páginas: 2 (369 palabras) Publicado: 18 de enero de 2014

ELS ORÍGENS DE LA NOSTRA LITERATURA: RAMON LLULL


Llengues romàniques : deriven del llatí, es van formar a l'edat mitjana.Els primers textos foren poemes escrits ern provençal pelstrobadors, també componien la música. Joglar cantava els poemes, acompanyat d'instruments i poeta escrivia versos en llati.


Ramon Llull( Mallorca, 1232-1315) dedica la conversició d'infiels, creaciód'escoles i monestris cristians. Escrigué 250 obres filosòfiques, científiques i literàries en català, llatí i àrab.


LES CRÓNIQUES MEDIVALS.

L'expanció d'Aragó als segles 13 i 14, foren escritesles 4 cróniques: Jaume I(1208-1276), Bernat Desclot(1238-1288), Ramon Muntaner(1265-1336) i el rei Pere el Ceremoniós(1319-1387). Narracións que descriuen les conquestes i incidencies dels seusregnats.


LA POESIA TROBADORESCA.

Es cultiva a Occitània, segles XII i XIII, van escriure en provençal els trobadors, creaven i defonien la música. Amor cortés el matrimoni era un contracte deconveniencia, es un amor adulter, ya que el trobador s'enamora de una dona casada i d'una posició social elevada, el nom apareix amagat. Els nostres trobadors foren Guillem Berguedà, Ramon Besalú iCerverí de Girona.

Ausiás March (Gandia 1397- Valencia, 1459) va trencar amb la llengua i l'estil dels trobadors i va escriure en la nostra llengua 128 poemes. Els temes que tracta sòn l'amor, la morti les relacions amb Déu.


LA MISOGÍANIA MEDIEVAL:JAUME ROIG.

Fou un metge que metge que va escriure L'espill o Llibre de les dones. Es una obra de caràcter misogin en què l'autor tracta dedemostrar que totes les dones sòn malvades.











ELS LLIBRES DE CAVALLARIES I LES NOVEL·LES CAVALLERESQUES.

·Llibres de Cavalleries: personatges fantástics, ocorren en llocsdesconeguts, obra anonima.

·Novel·la Cavalleresca: no conté elements meravellosos, ocrren en llocs coneguts i un emps pròxim al de l'autor, protagonistes son reals, intel·ligents i humans....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bach
  • Bach
  • Bach
  • bach
  • Baches
  • Bach
  • Bach
  • BACH

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS