bachi

Páginas: 3 (737 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
PARRICIDI, drames rurals.
Justificació del títol:
Un parricidi es el fet que comet un parricida, és a dir, l’assassinat d’un ascendent, descendent o cònjuge. En aquests cas, és l’amant (Pau) quimata a la protagonista (Lena).
Personatges:
Principals
Felet: és l'home de la Lena, acostuma a emborratxar-se a la taberna i és acusat injustament de l’assassinat de la seva dona.
Lena: és la donadel Felet que cometia adulteri i que és morta pel seu amant. Cuida del seu nen i la casa. És infidel.
Pau: assassí i amant de la Lena. És violent i gelós.
Titet: fill de la Lena i té part de culpaen l'empresonament del seu pare ja que sense voler amaga la prova definitiva.
Secundaris
Metge, rector, Guardia Civil, tavernera, altres dones del poble....
Argument
En Felet se’n va al bar i laLena i en Titet es queden sols a casa. Quan en Titet es dorm, i la Lena està a la seva habitació, en Pau entra per la finestra per veure a la Lena d’amagades del seu marit.
En Pau, es posa furiós igelós perquè la Lena no li vol dir amb qui ha estat i es comencen a barallar. En Pau, la comença a escanyar i quan veu que ja no reacciona li clava ganivetades fins que la mata. En Felet arribaborratxo després d’haver estat a la taberna i en Pau abans de que el pugui veure, salta per la finestra. Després en Falet sense adonar-se’n del estat de la seva dona es posa a dormir al seu costat.
Al diasegüent, en Titet crida a la seva mare però ella no li contesta. Més tard, el nens surt sol al carrer. Una de les hortolanes li pregunta que on esta la seva mare, i decideix entrar a casa seva perveure que passa. Llavors veu que la Lena està morta. Comença a arribar gent del poble que es va acumulant a l’habitació i entre tots desperten a en Felet culpant-lo de l’homicidi sense cap prova. Mentreaixò passa el Titet es guarda l’esqueix de roba blava plena de taquetes fosques que havia a la finestra per a jugar, sense saber que era una prova definitiva per demostrar la innocència del seu pare....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bachier
  • bachier
  • bachi
  • bachi
  • Bachi
  • Bachier
  • bachi
  • bachi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS