Bachiller

Páginas: 2 (283 palabras) Publicado: 29 de enero de 2015
Les conseqüencies de la victoria de Franco(1939)van ser duríssimes, es va aabolir la generalitat, lÉstatut i els partits polítics, i es va prohibir l´ús públic ioficial del català. Franco va implantar el castellà, condenant a la literatura catalana a ser minoritaria. Aquesta llengua va perdre molt de terreny. Això va influir al´exili de més de mig milió de republicans, aquestos es van anar a França i Hispanoamèrica. Va haver-hi un desequilibri entre gèneres. També hi havia un altre tipusd´exili, l´exili interior, la nostra llengua sols podía subsistir en la clandestinitat.
A l´any 1947 es va donar un gran pas, quan es va permitir convocar el premi JoanotMartorell de la novel.la.
Poc desprès a l´any 1951 es va tancar la postguerra, propiciant la progressiva reapariciò pública de la literatura catalana. La censura vacontinuar durants el anys cincuenta però es va aumentar progressivament la participació dels escriptors, creant així “El Club dels Novel.listes.”
Lány 1959 va marcarel pas a la década següent amb tot un seguit de canvis. La dictadura va evolucionar cap a posicions més permissives. Va a tornar a aparéixer “A Tot Vent” i es vacrear Edicions 62. Entre el final dels anys 60 i el començament dels setanta, els escriptors comencen a publicar i causen un gran impacte al món literari.La narrativad´aquestos anys va rebutjar el tractament directe de la realitat i va tendir a explicar-la a través de la simbología i del mite. També autors com Perucho i Calders optenper una literatura imaginativa o fantástica. Una altra tendencia es la novel.la psicológica.
Durant la postguerra es va decantar generalment pels versos.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller
  • Bachiller

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS