Bachillerato

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 15 de enero de 2014
FITXA DAN PINK
Contesta les preguntes següents.
1. Què és la motivació intrínseca? (1 punt)
-És aquella motivació amb la qual fem les feines perquè ens agraden, o perquè ens semblen interesants,no marcades per un sou i un treball pesat.

2. Què és la motivació extrínseca? (1 punt)
-És la motivació en la qual s’utilitzen incentius de premi per fer-ho, i incentius de càstig per fer-homalament, com diu al vídeo: pastanagues i pals.

3. Quins són els resultats de l’experiment de l’espelma? (2 punt)
-En el primer experiment (el qual es cognitiu, no es fa de manera mecànica), s’observaque els resultats empitjoren 3 minuts i mig si es dóna un incentiu per fer-ho. En el següent experiment, (una feina mecànica) s’observa que al donar incentius, es treballa molt més ràpid si es unafeina amb unes regles concretes i un objectiu establert.

4. Segons Dan Pink a què es deuen els resultats de l’experiment anterior? (1punt)
-Si una feina és mecànica com solien fer en el segle XX,els incentius milloren molt la productivitat, ja que si un treball es senzill i clar, l’incentiu farà que aquest treball es duu a terme molt més ràpid. Pero en canvi, si el treball es cognitiu, és adir, que s’ha de pensar camins alternatius, sense regles determinades, els incentius només entorpeix el raonament, i bloqueja la creativitat. Així doncs, fent que els incentius en feines com el problemade l’espelma (1), perjudiquin en comptes de millorar la productivitat.

5. Dan Pink parla d’un tipus d’empreses que funcionen d’una manera força diferent a la majoria d’empreses del món. Explicaquines són i què els caracteritza. (2 punts)
-La primera és Atlassian, una empresa de software d’Austràlia. Va establir els dies FedEx: eren uns quants dies a l’any en els quals els treballadors podientreballar en el que volguessin durant 24 hores. Això va provocar que s’hi poguessin fer moltíssimes millores, que sense aquests dies, mai hauríen existit.
Gràcies a aquests dies, van augmentar al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS