bachillerato

Páginas: 2 (265 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
1.LA MONARQUIA CONSTITUCIONAL
1.1El projecte monarquicoconstitucional de Cánovas

El polític conservador Antonio Cánovas del Castillo va ser l'home clau en latornada dels Borbó i del nou sistema polític de la Restauració.
Al 1873 va assumir el lideratge de la causa alfonsina quan va aconseguir que la reina Isabel II,destronada a la Revolució del Setembre de 1868, li atorgués plens poders per defensar els interessos polítics dels seu fill, el princep Alfons.
Cánovas creia que la monarquiaera la millor forma de govern per a Espanya i l'única que permetria modernitzar el país. Consient de la imposibilitat d'una restauració en mas de Isabel II, va apostarfort pel princep Alfons. Va treballar per forjar una imatge del princep com a soldat i futur rei constitucional. Al principi de 1874 aprofitant l'aniversari delprincep, cánovas va redactar un text, que alfons va enviar a tots aquells que li havien felicitat (Manifest de Sandhurst), en el qual es presentava como l'únic i legítimrepresentant del dret monàrquic a Espanya i plantejava la recuperació de la legalitat constitucional a través de la restauració monarquica.

1.2EL cop d'estat deMartínez Campos

Al marge del treball polític de Cánovas, alguns sectors monàrquics van voler accelerar el procés restaurador. Aquests sectors, entre els quals destacabenel que tenien interessos econòmics a cuba, van afavorir un cop d'estat protagonitzat per Martínez Campos.
Martínez Campos es vaaixecar a Sagunt i va proclamar AlfonsXII com a rei d'Espanya. Cánovas se'n va lamentar però el cop d'estat ja s'havia produit. Alfons XII va tornar de l'exili amb un entrada triomfal a Madrid al 1875.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS