Bachillerato

Páginas: 11 (2740 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2014
SON PERILLOSES LES CENTRALS NUCLEARS?
INTRODUCCIÓ
Les centrals nuclears utilitzen l'urani i el converteixen en una font d'energia, l'electricitat. L'energia nuclear està formada de radioactivitat, (que és la propietat dels nuclis d'àtoms inestables, en transformar-se amb l'alliberament d'energia espontàniament).
Els perills poden ser que els éssers humans i altres éssers vius no tenen sensorsper a la radioactivitat, per tant es poden produir ferides per exposició, inhalació o ingesta, també pot alterar la informació genètica, a més de provoca càncer, malformació en els fetus i moltes coses més.
Produeix residus radioactius i té conseqüències catastròfiques en el cas d'una fallada de seguretat massiva. Ademés els vessaments radioactius tenen un potencial per enverinar el paisatgedurant segles.
Y això és el que volem mostrar en aquest treball, però de manera ampliada.
ÍNDEX
1. La nostra hipòtesis
2. Els perills de les centrals nuclears
2.2 La radiació: natural i artificial
3. Conseqüències de la radioactivitat
4. Proteccions que cal tenir en una central nuclear per evitar el perill
5. Residus generats per les centrals nuclears: alta, mitja i baixa activitat
6.Accidents nuclears
7. Les 5 centrals nuclears més perilloses del món
-Metsamor
-Fukushima
-Indian Point
-Mihama
-Yongbyon
8. Conclusions

1-LA NOSTRA HIPÒTESI
Partint des de 0 (sense informar-nos encara):
CREIEM QUE LES CENTRALS NUCLEARS SI QUE SÓN PERILLOSES PER:
·Les catàstrofes causades en diversos països per part de centrals nuclears (Chernóbil, Fukushima etc...)
2-ELS PERILLS DELES CENTRALS NUCLEARS
Els perills més importants, són entre d'altres, la radiació i el constant risc d'una possible explosió nuclear, encara que aquest últim és molt improbable amb els actuals sistemes de seguretat de les centrals nuclears. Ens centrarem principalment en la radiació, per ser el més representatiu, ja que les explosions són molt improbables.
La radioactivitat, és la propietat envirtut de la qual alguns elements que es troben en la naturalesa, com l'Urani, es transformen, per emissió de partícules alfa (nuclis d'Heli), beta (electrons), gamma (fotons), en altres elements nous, que poden ser o no, al seu torn, radioactius. La radioactivitat és per tant, un fenomen natural al qual l'home ha estat sempre exposat, encara que també hi ha les radiacions artificials. Així doncs,diferenciem 2 casos; radiació natural i radiació artificial.
RADIACIÓ NATURAL:
Sempre ha existit, ja que procedeix de les matèries existents en tot l'univers, i pot ser radiació visible (com ara la llum), o invisible (per exemple els raigs ultraviolats). Aquesta radiació, procedeix de les radiacions còsmiques de l'espai exterior (Sol i estrelles), doncs ells són gegantins reactors nuclears,encara que llunyans; també procedeixen aquestes radiacions dels elements naturals radioactius (urani, tori, ràdio) que existeixen de forma natural en l'aire, aigua, aliments, o el mateix cos humà (potassi, carboni-14). Aquesta radiació natural, és de l'ordre del 88% de la radiació total rebuda per l'ésser humà, classificant de la següent manera:
- Radiació còsmica: 15%
- Radiació d'aliments,begudes, etc.,.: 17%
- Radiació d'elements naturals: el 56%
RADIACIÓ ARTIFICIAL:
Provenen de fonts creades per l'home. Els televisors o els aparells utilitzador per fer radiografies mèdiques són les fonts més comunes de les que rebem radiació artificial. La generada a les centrals nuclears, pertany a aquest grup. L'increment de radiació que rep una persona en un any com a conseqüència delfuncionament normal d'una central nuclear, és d'1 milirem l'any (1 REM = radiació de raigs gamma existenteen l'aire per centímetre cúbic d'aire), quantitat que és 100 vegades més petit que la radiació natural que rebem a Espanya. La radiació artificial total rebuda per l'ésser humà és de l'ordre del 12% de totes les radiacions rebudes. Es classifica de la següent manera:
- Televisors i aparells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS