Bachillerato

Páginas: 12 (2832 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
AVANÇOS CIENTIFICS I TECNOLOGICS DURANT LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL:



Els físics,químics, i astrònoms precursos i contribuyents a la Revoluciò Industrial:
Antoine Lavosier

(1743-1794)Lavoiser es considerat el pare de la química pels seus detalls estudiosos, entre altres: estudis en el aire, el fenòmen de la respiració animal, la relació amb els processos de oxidació, anilisis de l'aigua ila elaboració de la famosa llei de la conservació de la massa, que estableix relacions quantitatives en reaccions químiques.

Lavoiser va permetre coneixer que res en la naturalessa es destrueix, sino que cambia de propietats. Va servir de base per a les fundicion de acer i ferro i la capacitat de de obtindre materials en disferents estats en les indústries de la revolució, entre altres coses.Galileo Galilei

Va ser un astrònom, filòsof, matemàtic i físic italià que va estar relacionat estretament amb la revolució científica.(1564-1642) Els seus assoliments inclouen la millora del telescopi, gran varietat d'observacions astronòmiques, la primera llei del moviment i un suport determinant per Copernicanism. Ha estat considerat com el «pare de l'astronomia moderna», el «pare de lafísica moderna» 6 i el «pare de la ciència».

Edme Mariotte
Va estudiar la compressió dels gasos i va arribar a descobrir la llei avui coneguda com a llei de Boyle - Mariotte: El producte de la pressió pel volum és constant quan la temperatura no varia. Avui se sap que aquest producte és més proporcional a la temperatura absoluta, expressada en kelvin.

Edme Mariotte va ser un pioner de la físicaexperimental i professor de física en 1654-1658, i un dels fundadors d'aquest domini a França. Va estudiar també l'òptica, les deformacions elàstiques dels sòlids i la hidrodinàmica.
Anastasio volta

Va ser un físic italià, famós principalment per haver desenvolupat la pila elèctrica en 1800. Alessandro Volta, físic i pioner en els estudis de l'electricitat, va néixer a Llombardia, Itàlia, el18 de febrer de 1745, en el si d'una família de nobles.

Va Produir corrent elèctric continu, inventant el electróforo perpetu, un dispositiu que una vegada que es troba carregat, pot transferir electricitat a altres objectes, i que genera electricitat estàtica.

Isaac Newton
(1642-1727) Newton va ser un dels físics i filòsofs més importants de la història, que va perpetre al mòn tenir unaidea del per què ocorrien les cosses i va ser l’roigen de molts dels invents tecnològics de la primera revoluciò industrial.
Llei de la gravitació universal

El moment culminan de la Revolució científica va ser el descobriment realitzat pero Newton: “La llei de la gravitación universal”. Mitjançan aqeusta llei Newton va donar a entre els fenòmens físics més importants de l’univers que podemobservar.

Va elaborar lleis importants:

- La llei de la inercia
- La llei de la interacció i la força
- La llei de la acció reacció


En definitiva Newton va ser el científic que va elaborar les lleis per fer-nos entendre el moviment de les coses i permitir-nos prosperartecnològicament, a partir de les bases que ell va establir.

Faradall:

Qui es pensava que l'artesà fill del ferrer i la camperola podia començar un nou paradigma en el mon de la física?


Faraday que no tenia cap estudi formal en ciencies, però aprofitant el seu trevall de enquadernador va aprendre amb els llibres que li portaven, de física y química. L'any 1831 començava a esbossar les sevesidees sobre les linees de força. Per a molts el fill de la camperola y el ferrer era poc més que un artesà prodigios. Alomillor amb sert esnobisme de clase no es prenien seriosament les especulacions d'algú que mancava d'estudis formals.

No tenia estudis de filosofía, ni es va molestar en fundar cap religiò, pero es una de les persones que més han contribuït a moldejar el mon tal i com el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS