Bachillerato

Páginas: 4 (814 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
CONTEXTUALITZACIÓ
El segle XV a València, és anomenat el Segle d’Or, en el qual s’aporten les millors obres literàries en valencià de l’època.
En aquella època, les llengües romàniques esconcentraven molt en literatura trobadoresca i medieval. Al final d’aquest segle, la literatura valenciana aconsegueix el seu major grau de maduresa literària i que ens porta a constituir la base de laliteratura catalana, no sols dels segles posteriors sinó també del procés de recuperació literària de la Renaixença i de l’estandard de la llengua adoptat al segle XX.
Els autors més destacats d’aquestaèpoca són els següents: Joanot Martorell (Tirant lo Blanc), Bernat Metge (Lo Somni), Jaume Roig (L’Espill), Isabel de Villena (Vita Christi), entre d’altres.
INTRODUCCIÓ
Guillem de Varoic fou uncavaller que vivia a Anglaterra on al llarg de la seva vida, s’havia trobat en nombrosos combats, del qual sempre havia sortit vencedor. Quan ja era vell, va decidir deixar la vida de les armes i empendreun peregrinatge a Jerusalem, per tal d’obtenir el perdó dels seus pecats. Visitades les ciutats de Jerusalem i Alexandria, visità la ciutat de Venècia, on va divulgar la falsa noticia de que va morir iva procurar que arribés a Anglaterra. Al cap del temps, va empendre vida d’ermità vestit amb l`hàbit de Sant Francesc, del qual vivia de les almoines que li anaven donant.
Guillem adoctrinàsàviament a Tirant, a partir de l’ideal del Llibre d’ordre de cavalleria, de Ramón Llul, on també quedava clar com concebien l’ideal de cavalleria aquestes obres en ple segle XV.
PERSONATGES
1. Tirant: Vaanar a lluitar a un prat no gaire lluny de la ciutat anglesa on es trobava i va lluitar contra Vilesermes. Van lluitar tant fort que el jutge els va donar per morts, però finalment Tirant es va aixecar.Al contrari, una nit Tirant va partir a espiar als turcs amb les egües però va ser descobert i van tirar el pon per tal de que els soldats i ell mateix no poguessin passar.
2. Carmesina: és un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS