Bachillerato

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
Característiques pintura gòtica:

La pintura presenta un estil més fosc i emocional que en el període precedent.

Representa sobretot el començament de la pintura profana, és a dir lapintura que tracta assumptes que no són religiosos.

Les etapes de la Pintura Gòtica són:
Pintura francogòtica
Pintura del Trecento
Pintura Gòtica Internacional
Primitiusflamencs

La Pintura Gòtica de s'aproxima a la imitació a la natura que serà el ideal del Renaixement, incloent la representació del paisatges, però, segueix sent poc habituals.

Esdesprèn dels convencionalismes i amaneraments bizantins i romànics, però no pren com a ideal de bellesa l'art grec ni romà antic.
Es van produir lents avanços en l'ús de la perspectiva i d'altresqüestions tècniques en pintura quant al tractament dels suports (que permeten la major difusió d'un art mobiliari), els pigments i els aglutinants.
La pintura, és a dir, la representació d'imatgessobre una superfície, durant el període gòtic, es practicava en quatre tècniques principals: pintura mural, vidrieres, pintura sobre taula i miniatures.

Terminologia:

burgesia: sistema capitalistade divisió del treball i de relacions de la propietat sorgit a Europa a mesura que anava desapareixent l'estructura social medieval en estaments, estrat social els membres del qual són posseïdors delcapital industrial i financer.

ordres mendicants: ordres religiosos, o de llurs membres, en la regla dels quals la pobresa és imposada, no solament als individus, sinó també als convents.Humanisme: corrent de pensament que col·loca l'home com a centre del seu interès.

catedral: església principal o mare d'una diòcesi, on radiquen la seu del bisbe i el capítol canonical.

arcapuntat: Arc format per dos arcs de circumferència que es tallen al vèrtex formant un angle curvilini. També és anomenat ogival.

volta de creueria:

vitralls: vidriera de colors d'alguns finestrals,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS