Bachillerato

Páginas: 3 (576 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2013
TOMÀS D’AQUINO
Tomàs d’Aquino: el pensament cristià
Tomàs d’Aquino, va ser un filòsof cristià italià, i va pertànyer al segle XVII. Aquest filòsof parteix de les idees que tenia Aristòtil, però lesreinterpreta perquè puguin ser compatibles amb la fe cristiana, es a dir, les modifica de manera que es pugui veure un pensament cristià relacionat amb la fe. En la filosofia de Tomàs d’Aquino, totel que existeix esta ordenat i jerarquitzat, això es el que s’anomena cadena del ser.
La cadena del ser, esta constituïda per:
-En el punt més alt Déu, creador, provident i perfecte.
- En el segonesgraó, estan els diferents tipus d’éssers que existeixen i estarien classificats de manera de més perfecte a menys perfecte:
Àngels, éssers humans, animals, vegetals, éssers inanimats, primerselements i la matèria primera.
Hi ha una notable diferència entre Aristòtil i Tomàs d’Aquino. Segons Aristòtil, tot allò que existeix esta compost de matèria i forma, en canvi Tomàs d’Aquino, diu queexisteixen altres éssers que només tenen forma, els àngels. Són un nou tipus d’ésser que pot existir i pensar sense estar present en una matèria. Aquest principi es el que servirà de justificació pera la possibilitat de que l’ànima humana pugui estar separada del cos.

Què és l’ésser humà?

L’ésser humà està compost de matèria (cos) i forma (l’ànima), però no és un ésser més de lanatura. Està fet a imatge i semblança de Déu i ocupa el grau més alt dins dels éssers creats després dels àngels.
L’ànima, a diferència d’Aristòtil, és incorruptible i immortal. El que la faincorruptible és la seva capacitat d’enteniment.
El cos adquireix una importància que no tenia en la filosofia de Plató. Apareix aquí la idea cristiana de la resurrecció dels cossos després del judici final.Seguint el model de Jesús ressuscitat, al final dels temps, les ànimes separades es reuniran amb els seus cossos radicalment transformats i santificats. El cos de la resurrecció no es comporta com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS