Bacteris endosimbionts d'insectes

Páginas: 14 (3252 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013

Bacteris endosimbionts d'insectes
Transparència nº 1 (presentació)
Objectius
Aquest treball pretén fer una revisió bibliogràfica de l'endosimbiosi de bacteris a insectes. En aquests moments em trobo en la fase de recopilació de material.
És un àrea de la biologia que, com en moltes altres, es poden tenir en compte diferents punts de vista conceptuals i on es pot acotar el camp d'estudi enfunció de quins hostes o endosimbionts prenguem en consideració. Conseqüentment el ventall de temes a analitzar pot ser molt variable. Encara que primer faig un repàs de l'endosimbiosi en sentit ample, a l'hora de la recopilació bibliogràfica he tingut en compte el concepte de simbiosi com a equivalent a mutualisme (és a dir no considerant ni el comensalisme ni el parasitisme), i després hereduït el camp d'estudi a un sol tipus d'endosimbiont, els bacteris. No obstant, i a efectes de coherència amb les línies d'investigació predominants actualment, crec que en el futur també hi inclouré el bacteri paràsit Wolbachia (del grup de les rickèttsies) i el grup de fongs dels llevats. El títol de la revisió llavors hauria de ser potser el de Microorganismes endosimbionts d'insectes.Transparència nº 2 (index general)

La importància de la simbiosi
Les associacions simbiòtiques són molt comuns a la natura. Com ja és ben conegut i acceptat, la simbiosi ha sigut crucial en l'evolució dels eucariotes a partir dels seus avantpassats procariotes.
Transparència nº 3 (2 arbres evolutius dels organismes)
L'origen simbiòtic d'alguns orgànuls (o compartiments) de les cèl·lules eucariòtiquesva ser suggerit primerament per biòlegs russos (Mereschkowsky, 1910; Kozo-Polyanski, 1924)1. Avui ja està generalment acceptat que tant els mitocondris com els cloroplastidis són descendents de cèl·lules procariotes lliures (Margulis, 1970, 1981) i que la majoria d'ecosistemes depenen críticament dels organismes procariotes.
Cal fer notar, que una vegada la simbiosi s'ha consolidat, estem parlantd'un nou organisme que ha vist augmentada la seva dotació genètica per transferència (o transmissió) horitzontal (o lateral). La transmissió horitzontal està plenament acceptada en el món procariota, però sembla que hi ha una reticència a fer-ho quan es tracta dels eucariotes, tal com es veu en l'arbre inferior. Aquest treball tracta precisament de la connexió d'alguns grups de bacteris amb elgrup d'animals amb més espècies: els insectes. Si de veritat volem entendre perquè un organisme concret és com és, i el perquè de totes les seves qualitats i relacions amb els altres organismes i amb l'ambient, llavors, tal com proposa Lynn Margulis, s'hauria de complementar la nomenclatura binomial establerta pel botànic suec Carl von Linné (1701–1778), on cada organisme conegut rep un únic nom enllatí que consta de dues parts (que fa referència només al genoma del nucleocitoplasma), amb els noms dels simbionts que contribueixen amb diferents paquets de gens a conformar l'organisme en la seva totalitat i que per tant han tingut una història evolutiva diferent. Entendre la simbiosi és doncs fonamental per entendre als organismes i la seva biologia molecular i cel·lular en la seva totalitat.Transparència nº 4 (Talls d'arrels micorritzades)
De fet en tots els grups d'organismes trobem associacions simbiòtiques. Encara que alguns grups estan més predisposats que altres a desenvolupar simbionts. El 90% de les plantes estan micorritzades per fongs.
Virtualment, tots els mamífers i insectes herbívors es moririen de gana sense la cel·lulosa predigerida pels simbionts.
Simbiosi,mutualisme i endosimbiosi
Transparència nº 5 (simbiosi, mutualisme, endosimbiosi)
Simbiosi, en un sentit ampli, i segons l'antiga definició de de Bary2, és: 'qualssevol associació entre dues espècies diferents'. Aquí, per tant, les associacions parasitàries serien considerades també com a simbiosi. Hi ha autors defensen aquesta definició3, però altres prefereixen no classificar el parasitisme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bacterisidas
  • Bacteris grampositius
  • Bacteris grampositius
  • Bacterisida
  • Bacteris
  • Bacteris 2n batx
  • Bacteris
  • Bacteris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS