Badminton

Páginas: 11 (2541 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2011
BÀDMINTON

08
Otoño
sara
Sara Torres Soler
1er Batx. A

ÍNDEX:

Introducció p.2
La tècnica p.3
Tàctica - Sistema de joc p.11
Reglament p.13
Bibliografia p.16


INTRODUCCIÓ:
Aquest treball a estat fet amb a finalitat de poder aprovar educació física en el primer trimestre.
La professora Dolors Fageda, ens ha demanat que realitzessim aquest treball, a causa de les baixeso faltes d’assistència a la classe. Aquest treball tracta sobre la tècnica, la tàctica i el reglament del bàdminton, un esport que ha estat practicat duran vàries sessions a la classe de educació física.

LA TÈCNICA:
El bàdminton és un esport dels anomenats d'adversari, on dues persones s'enfronten separats per una xarxa, cadascun en el seu camp, també existeixen les modalitats de dobles idobles mixt. Com saps l'objectiu del joc és enviar la pilota al seu camp sense que el rival siguis capaç de retornar-la.

1-La presa de la raqueta

Per agafar bé la raqueta hem de, sobretot al principi, realitzar una operació molt senzilla. Col·loquem l'empunyadura amb el cordatge perpendicular al sòl. En aquesta posició s'agafa la raqueta tancant els dits i col·locant el polze en posició entrel'índex i els altres dits. Aquesta presa és la fonamental i amb ella podem realitzar cops d'a dalt (llargs i alts al fons, deixades i rematades), cops d'a baix (servei, llargs i alts al fons, deixades i devolució de rematades) i cops amb la posició de la mà horitzontal (cops llargs i esteses).

La presa fonamental té una variant copejant d'a dalt per sobre del cap, amb la raqueta horitzontal alsòl. S'utilitza quan rebem el volant pel costat esquerre (sent nosaltres destres) i no volem usar el cop de revés. Per al cop de revés creuem el braç per davant de la cara de manera que en el moment de l'impacte el dors de la mà es dirigeixi cap a endavant.

La raqueta hem d'agafar-la fermament amb la mínima tensió fins a una mica abans de rebre el volant, que l'agafarem fortament per immediatamentdesprés de l'impacte tornar a relaxar la tensió de l'agarri. Un forma senzilla de mantenir aquesta dinàmica d'agarri de la raqueta és la d'intentar girar dues vegades consecutives el mànec de la raqueta entre els nostres dits immediatament després d'efectuar un cop. D'aquesta manera aconseguirem tornar a relaxar la tensió de l'agarri després de copejar.

2-El joc de canell

En bàdmintonl'impuls per copejar al volant ha de fer-se amb un moviment brusc de la nina, acompanyat amb moviments curts i ràpids del braç. És tot el contrari al cop tradicional de tennis, on el moviment del braç és molt ampli i la nina es manté bloquejada.

La nina ha de ser potent i flexible. La velocitat que s'aconsegueix amb un moviment correcte pot arribar en el cas de la rematada a prop de 200kms/hora. Unabona flexibilitat de la nina ens pot permetre una mobilitat de 180º, des de la preparació fins al moment de l'impacte. A més amb aquesta mobilitat es pot variar alhora tant la velocitat com l'adreça del volant en l'últim instant.

3-Posició bàsica de joc

En ser el bàdminton un joc molt ràpid és importantíssim adoptar una posició preparatòria per entrar al més aviat possible en acció enqualsevol sentit. D'acord amb això, el jugador haurà de tenir els peus separats i a la mateixa altura; el pes del cos repartit sobre els peus. El jugador es mantindrà sobre les puntes amb les cames lleugerament flexionades i el tronc inclinat cap a endavant, la raqueta es mantindrà a l'altura de les espatlles.

4-Col·locació en el camp

El jugador en el transcurs del joc ha de procurar sempre idesprés de cada acció ocupar el centre del terreny. El lloc serà sobre la lineal aproximadament a 1,5 m. darrere de la línia de servei curt.

5-Posició davant la recepció del servei

A causa que el desplaçament en aquest cas sol ser avanci o enrere, la posició del jugador serà avançant la cama contrària al braç que manté la raqueta, carregant fonamentalment el pes del cos sobre aquesta cama....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS