Badminton

Páginas: 6 (1469 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
EL BÀDMINTON

Noms:
David Jaramillo
Eugeni Yusupov
Sergi Formatger

Assignatura: Ed. Física

Curs: 1r BAT B

INDEX
1. Introducció
2. Historia
3. Explicació Técnica
4. Tàctica: Individual i Colectiva
5. Entrenament de la qualitats físiques bàsiques
6. Fitxa de la sessió
7. Conclusió
8. Bibliografia


















TREBALL

1. Introducció
El Bàdminton,es un esport que consisteix en que es juga amb una raqueta i un volant, pot ser per parelles ( 4 jugadors ) o individuals ( 2 jugadors), es juga en una pista de forma rectangular dividida en dos parts per un xarxa. Els jugadors tenen que colpejar el volant amb la seva raqueta respectivament, per sobre la xarxa i que entri en la part del camp del contrari. El punt finalitza quan la ploma toca elterra. L'objectiu es anar tornat el volant perquè no et facin el punt.

2. Historia
El Bàdminton es una versió moderna de un joc mes senzill anomenat Battledore que probe de la Xina, i que als primers anys era una simple forma de diversió. Es practicava amb dues paletes de fusta y una pilota.
Però, el joc actual del Bàdminton va sorgir a la India, en aquell moment el seu nom era Poona, que vaagafar el nom de la població on es va originar. Algun generals de l’exèrcit britànic el van beure i el van portar a Anglaterra cap al 1873. El duc de Beaufort es va interessar per el joc, perquè es practicava molt a la seva finca de Gloucestershire, anomenada Bàdminton, aquest nom es va associar al joc.

El primer club de bàdminton es va formar a Bath, Anglaterra, a l’any 1873. El joc es vaportar a EE.UU i Canada l’any 1890. La Associació Nacional de Bàdminton de EE.UU es va crear al 1895 i es van unificar les regles. Cap al 1910 ja hi havia 300 clubs i el seu numero es va elevar a 9000 desprès de la Primera Guerra Mundial.
El primer torneig internacional va ser la “Thomas Cup” en honor al fundador de la IBF, aquesta competició es va disputar al 1949. Els primers campionats mundials vandisputar al 1977 a la ciutat sueca de Malmö. El torneig mes important del mon del bàdminton es el “All England Championship” que es realitza cada any.
El bàdminton va passar ha ser olímpic al 1992 coincidint amb els jocs olímpics de Barcelona.
Pel que fa el bàdminton ha Espanya es va iniciar a Galícia al 1974, graciés un grup de persones que van crear l'“Associació gallega de bàdminton ”. Al1983 es crea la Federació Espanyola de Bàdminton (FESBA). L'esport es va fer mes popular quan es van celebrar els jocs olímpics a Barcelona.

3. Explicació Técnica
Técnica per a agafar la raqueta
En tots els cops s'utilitza la mateixa empunyadura, de martell.
Els cops principals
Els cops de bàdminton mes importants son smash, deixada, drive, clear i reves.

El Smash
Es realitza amb laraqueta situada sobre el cap i es dona un cop amb força el volant amb el peu en el terra o saltant per enviar el volant a l'altre cotat del camp. Es bàsicament un cop ofensiu.

La Deixada
La deixada es un cop que pot servir tant per atacar com per defendre, el seu objectiu és enganyar al contrari perquè es pensi que la tiraràs forta però realitzes un cop que el volant queda el màxim enganxat a laxarxa contraria així el contrari no pot arribar.

El drive i el reves
El drive i el reves son dos cops molt comuns del bàdminton que es realitzen a qualsevol part de la pista sempre i quant el volant vagi per sota la cintura. Ja que si la pilota va per sobre la cintura o espatlles ja es el smash. El drive es fa amb la part interna de la raqueta, i per la part dreta del cos i el reves es fa ambla part externa de la raqueta i a la part esquerra del cos.



El Clear
Es un cop del fons de la pista i consisteix en donar un impuls fort al volant perquè arribi al fons de la pista contraria. Aquest cop es realitza donant el cop per sobre el cap i serveix per defensar o per atacar.

4. Tàctica
Dobles:
La rematada
La rematada és la clau per comprendre les tàctiques d'atac defensa en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS