Badminton

Páginas: 9 (2118 palabras) Publicado: 7 de junio de 2010
Índex

1.- Història del bàdminton 2

1.1.- Naixement del bàdminton

1.2.- Història del bàdminton a Espanya

2.- Reglament del bàdminton 3

2.1.- Equipament i pista

2.1.1.- Volants i prova de velocitat

2.1.2.- Raqueta

2.1.3.- Equip apropiat

2.2.- Abans de jugar; sorteig i tanteig

2.3.- Canvi de costat

2.4.- Servici

2.4.1.- Errors en el servici2.5.- Tipus de jocs

2.5.1.- Individuals

2.5.2.- Dobles

2.6.- Faltes

2.7.- Repeticions

2.8.- Volants fora de joc

2.9.- Joc continu i faltes del joc

3.- Conclusions 11

4.- Bibliografia 11
1.- Historia del badminton

1.1.- Naixement del bàdminton

El bàdminton és un esport d’origen asiàtic que va anar evolucionant. Els colons anglesos vantrobar l’esport, anomenat poona i els va agradar, van portar-lo de tornada al seu pais, on el duc de Beaufort va popularitzar-lo. Precisament, una de les seues finques, anomenada Bàdminton, va possar el nom a l’esport, que frequentment es jugava en ella.

De fet, en un principi es jugava amb roba formal, fins al punt que s’arribava a expulsar dels clubs als homens que no portaven aquestavestimenta.

El primer club es va formar en 1873. El joc, l’any 1890, es va estendre als Estats Units d’America, juntamente amb Cànada. En aquella època les normes quasi es van unificar.

El primer torneig va tindre lloc l’any 1899, i l’any següent, el primer torneig per a dones.

1.2.- Història del bàdminton a Espanya.

Va arribar a Espanya per mitjà de Galicia aprincipi dels 70, el director d’un poliesportiu va mostrar l’equipament a alguns membres d’aquest i els va cridar l’atenció. No obstant, no es va fundar una associació nacional per a l’esport fins l’any 1985.

Espanya té un nivell de bàdminton cada dia més elevat, encara que fins ara no ha obtingut molts triomfs.

2.- Reglament del badminton

El badminton es un esport reglamentat deforma oficial, i té un conjunt de normes internacionals que especifiquen com s’ha de desenvolupar el joc.

2.1.- Equipament i pista

La pista ha de estar traçada per linees de 40 mm. Deuen ser clares a la vista. Els postes són de 1.55 metres d’alt, en aquestos es troba la red de malla. Mesura 13,4 metres de llarg per 6,1 metres de grossor.

2.1.1.- Volants i prova de velocitat.Els volants poden estar fabricats de diversos materials, pero les característiques de vol deuen ser similars als dels volants de plomes naturals. Han de tindre 16 plomes. Han de mesurar totes el mateix, no excedint els 70mm. Ha de pesar uns 5 grams.

Es poden modificar les característiques dels volants si es necesari per les condicions climàtiques o el lloc on es juga.Per veure si el volante es adequat per al joc, aquest ha de passar la proba de vol, en la qual s’estableix la qualitat del mateix. Es fa un colp ascendente per baix de la mà i el volant ha de caure entre 0.5 metres i 1 metre de distancia de la linea de fons del camp contrari.

2.1.2.- Raqueta

Imprescindible per al joc, s’ha establit un model concret deraqueta que té unes característiques singulars, en comparació a la típica raqueta de tennis.
No pot mesurar més de 68cm. De llarg ni més de 23cm de amplaria. Té tres parts principals: El mànec per on s’agafa, el pal que uneix el mànec amb el cap, on es troba la xarxa destinada a colpejar el volant.

Les cordes de la xarxa han de ser planes i no mesurar més d’una mesura concreta,a més, igual de denses en tota la xarxa.

La raqueta no podrà tindre cap tipus d’alteració ni material adherit que no siga per millorar la seua conservació o la qualitat amb que s’agafa.

2.1.3.- Equipament apropiat

La Federació Internacional de Bàdminton decideix si l’equipament utilitzat en les competicions és vàlid o no.

2.2.- Abans de jugar;...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS