badminton

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
BADMINTON
1- Història i naixement del bàdminton. Quan arribà al nostre pais, quan va començar a ser olímpic, competicions importants...
L'actual joc de bàdminton va sorgir a l'Índia, on esdeia Poona, nom d'una població del país on va ser jugat originalment. Alguns oficials de l'exèrcit britànic van veure el joc a l'Índia i el van portar a Anglaterra al voltant de 1873. 
El primer torneig decampionat per a homes i dones d'Anglaterra es va celebrar el 1899, i el primer per dames i homes en 1900. Els primers campionats nord-americans es van efectuar el 1937 a Chicago. I Toronto
Des de1992 és un esport olímpic d'estiu.

2- Camp de bàdminton assenyalant mides i les seves parts diferenciades per a jugar individuals i dobles.
L'amplada total de la pista és de 6,1 metres, i enindividuals es redueix a 5,18 metres. La longitud total és de 13,4 metres. Les zones de servei estan delimitades per una línia central que divideix l'amplada de la pista, el servei curt, situada a 1,98 metresde la xarxa, i per les línies exterior en el lateral i el fons. En dobles, la zona de servei també està delimitada per una línia per al servei llarg, que es troba a 0,78 metres de la línia de fons.3- Principals regles del bàdminton.
En cada un dels sets, els jugadors puntuen sempre que guanyin el punt (ral·li) que estaven disputant (això difereix de l'antic sistema, en el qual només espuntuava en el marcador en aconseguir el punt disputat amb el servei). El partit consta de 3 sets, i se l'adjudica el jugador que aconsegueixi vèncer en dos d'ells, sense necessitat de disputar-se eltercer si ja s'han aconseguit els dos primers.
Al principi de cada punt, el jugador que serveix i el que rep han de situar-se en diagonals oposades de la zona de servei (veure Dimensions de la pista).El servidor ha de colpejar el volant per sota de la cintura perquè aquest aterri a la zona de servei del rival.
En cas d'empat a 20 punts, el set continua fins que s'aconsegueixen dos punts de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS