Balada de Mallorca (Comentari de text en Català)

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2015
Comentari de text: Balada de Mallorca
L’autor del poema Balada de Mallorca és Jacint Verdaguer. Conegut per ser creador de la llengua i la literatura catalanes contemporanies. El poeta més gran delcatalà del segle XIX i el primer escriptor desde el segle XV que porta la literatura catalana a un nivell europeu. Consolida el moviment Renaixentista per l’exelencia de la seva literatura i per lagrn repercussió de la seva obra en tots els estaments socials.
L’objectiu de Jacint Verdaguer fou omplir la literatura catalana amb un obra epica ja que no n’hi havia cap fins ara. Verdaguer s’inspirade la tradició grega, biblica i renaixentista i reelaborà llegendes dels temps heroics de la humanitat.
Aquest poema té una tematica patriotica ja que en ell es parla sobre la creació del es illesBalears.
En la primera estrofa, una verge omple d’aigua el seu cànter d’argila en un pou; en la segona, la verge rellisca i el seu cànter se li cau a trossos al pou, fent plorar moltíssim a la verge; enla tercera estrofa, ens mostra l’aigua té molt de valor, però que si sospira quan veu els fragments del cànter, no li farà tan mal; en la quarta estrofa, ens diuen què la mar també sent dolor per ella,i diu que al maig plantaran un roser a València fent les hortes de color esmeralda; en la cinquena estrofa ens diu com per bressol pren la conquilla de Venus, i gronxada per el vent suau de vespre imatí, els testos en una corona de roses es transformen en un jardí; en la sisena estrofa ens diu que amb flors de l’Aràbia, les palmes d’Àfrica i els aucells d’Europa alegra les seves ribes; en laúltima estrofa ens diu que els tres testos es transformen en tres illes, i al veure-les el sol les vol, la terra les crida als seus braços per filles, però el mar també les vol.
En aquest poema hi hadiversos personatges els quals són: La verge, els tres testos, el mar, el sol, Venus i Montgó.
Aquest poema té un estil renaixentista, té un to patriotic i mitic ja que explica la creació de les illes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de texto en catalan
  • Comentario de texto Oliver Twist (Català)
  • Comentario de texto Corrandes d'exili en catalan
  • Comentari De Text Història De L'Art- Erecteon (En Català)
  • COMENTARI DE TEXT CATAL BERGEN
  • Comentari de text català
  • comentario de texto en catalán de texto mula
  • Comentario de texto filosofía en catalan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS