Baldiri Reixac

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
Història de l’educació
TEXT: Baldiri Reixac
De la llengua Catalana

1. Quins elements cal posar en joc, segons l’autor, perquè els minyons aprenguin i estimin la seva llengua?

SegonsBaldiri perquè els minyons aprenguin i estimin la seva llengua cal principalment que els pares i mestres ajudin a aquests a saber encaminar la seva llengua i a parlar-la correctament. Cal, també fer llegirals nens textos per tal de que aquests aprenguin les regles d’ortografia, d’aquest cas, el català, i puguin fer un bon ús i una bona pràctica de la llengua.
Un cop han après a llegir correctament ihan extret coneixements d’aquestes lectures, cal donar-li llibres escrits en la seva llengua per tal que puguin arribar a la perfecció i a l’elegància de l’ús de cada paraula de la llengua a cadafrase utilitzada.
Cal fer entendre que parlar la teva llengua no és gens dolent, sinó al contrari. Cada lloc en el món té les seves cultures i has de saber estimar a la teva, sense menysprear la delsaltres.

2. Quin és el diagnòstic que fa Baldiri Reixac sobre la situació de la llengua catalana a la seva època.

Ell ens dona a entendre que la llegua catalana no està del tot valorada per lasocietat. Molt catalans menyspreen la seva llegua i prefereixen parlar un altre que la del seu propi país.
Dona entendre que és aquest oblit i aquest menyspreu per part de la gent lo que desvaloritzael català, ja que, com ell diu al posar l’exemple de les copies del textos, la major part d’aquestes copies es fan en castellà. Això fa que sigui una llengua molt més coneguda, i aquest fet fa queporti a la gent a utilitzar més aquesta que no pas el català, que no té tant poder a la vida social o cultural de l’època.

3. Analitzeu i sintetitzeu el que diu els text sobre les diferentllengües.

En resum, lo que ens vol dir Baldiri en el text es que cada llengua té la seva entonació, la seva gramàtica, les seves normes, i pot ser, al no conèixer-la o no entendre-la et pot sonar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • baldiri

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS