balenas

Páginas: 6 (1428 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
Alimentació de les balenes
Com ja hem esmentat anteriorment, les balenes són grans mamífers (cetacis), per tant és lògic que mengin grans quantitats d’aliment. Són bons depredadors, i tot el que necessiten per sobreviure ho poden trobar en les aigües on habiten.
Tot i que prefereixen alimentar-se de peixos de grans dimensions, també poden optar per menjar organismes microscopis (com ho és elplàncton) si hi ha escassetat d’aliments.
Aproximadament les balenes es mengen un 4% del seu pes corporal. La quantitat i tipus d’aliment que ingereixen les balenes, depèn molt de l’espècie de balena, ja que les seves característiques físiques són diferents. Hi ha balenes que tenen una dentadura que els permet consumir un tipus d’aliment que altres balenes, en canvi, no són capaces de fer,doncs les altres balenes són barbades i s’alimenten d’altres presses. Una altre diferencia física que pot condicionar la seva alimentació, és la grandària del seu cos, perquè segons aquesta, també dependrà la mida del seu estómac, característica molt important perquè ens rebel·la com és l’aliment que consumeix l’animal. És evident, que si és un tipus de balena amb un estómac molt gran, podem suposarque ingerirà una espècie d’aliment de mides grans, com podrien ser alguns tipus de peixos per exemple, però en canvi si la balena té un estómac petit, el més lògic és que s’alimenti d’organismes més petits, però igualment en grans quantitats.









Alimentació segons el tipus de balena:
Balenes barbades
Tenen uns estómacs mol grans i mengen cada dia fins a omplir-lo del tot. Laquantitat d’aliment que poden ingerir és molt gran). L’aliment es filtra a través de les seves barbes i es composa de petits organismes com el krill i els copèpodes, o alguns peixos petits com el capelàn.
-Balena rorqual: s’alimenta d’arengs, capelans i crustacis que acaben formant el Krill i els copèpodes. Mengen aproximadament 3 tones al dia.
-Balena blava: la seva alimentació nomésconsisteix en krill i crustacis. Ingereix unes 2 o 4 tones al dia.
-Balena geperuda: es nodreix bàsicament de capelàn, però també pot fer-ho de crustacis, arengs i verats.
-Balena negra: consumeix exclusivament plàncton.
-Balena franca: només de krill i pot ser també d’altres organismes invertebrats.
















Balenes dentades
Aquestes són les balenes més agressives, i aixòels fa que sigui unes depredadores excel·lents. La seva alimentació es basa en peixos de gran mida, però també poden caçar altres preses més grans com llops marins, calamars, foques o inclús ossos polars. Quan aquest aliment escasseja són capaces de menjar cries d’altres espècies de balenes.
Gràcies a les seves dents poden atrapar la pressa i empassar-se-la de manera molt ràpida, la majoriad’elles tot i tenir dents no les utilitzen per ajudar a digerir l’aliment sinó només per al procés d’atrapar la pressa i matar-la, tot i que si aquesta és massa gran si que utilitzaran les dents.
-Marsopa comú: el seu aliment són les gambes, els calamars, el lluç i el verut. Normalment menja entre 4 i 5 kg.
-Les orques: es diu que són “les balenes assassines”. Ataquen a quasi a qualsevol animal delmar. Pot caçar un ocell marí com una foca, també és capaç d’alimentar-se de dofins, marsopes o qualsevol altre tipus de balena que estigui disposada a atacar.






-La beluga: s’alimenta de peixos més petits com els capelans, el bacallà, el salmó i alguns altres peixos plans. Però també pot menjar gambes, calamars i pops.
-Balena pilot: s’alimenta només de calamar, però algun cop tambépot ser de bacallà, però no és gaire comú.
-El catxalot: prefereix alimentar-se de cefalòpodes, que són: calamars, sípies , pops, etc. Però també li agrada el bacallà, les llagostes, les meduses i altres peixos com la perca i la tonyina. Un catxalot inclús pot menjar-se un tauró. La quantitat d’aliment al dia és d’una tona.

Evidentment les cries de totes les balenes les quals hem parlat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les Balenes
  • l'esquelet de la balena
  • Balena Azul
  • L'esquelet de la balena
  • Les balenes
  • L'esquelet de la balena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS