Balet

Páginas: 10 (2385 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2010
QUÈ ÉS EL BALLET?

Molta gent es refereix al ballet com a només un element individual, o bé es parla del ballet com a dansa o com a un tipus de música. Però es podria dir que es la unió d'aquests dos conceptes.
El ballet és, doncs, una peça musical que ha estat composta per interpretar-se mitjançant la dansa. Aquesta és classica i, per tant, l'ús de la paraula ballet ha acabat convertint-sepopularment en el nom que reben les coeografies i danses clàssiques en general.

El que més caracteritza aquesta dansa són els seus moviments, la tècnica. Tothom identifica quan està davant d'un ballet, encara que no hi entengui en el món de la dansa. Això es pot explicar gràcies als moviments i passos tan diferenciats i únics que té aquesta dansa. En general, s'acostuma a dir que es tracta d'unamúsica lenta i uns moviments dolços i potser avorrits. Però cal aclarir més profundament el que identifica el ballet pel que fa a les parts del cos:

La cara: només transmet el que el personatge que s'interpreta requereix, ni cap
expressió d'esforç, ni emocions que no són necessàries.

El cap: va ballant de manera tranquila, seguint la música i els moviments que fa el cos engeneral, però no acostuma a fer moviments massa exagerats.

Els braços: són dolços, delicats, realitzen moviments molt amplis i oberts, sense pujar les espatlles i ben estirats.

Les mans: van seguint, igual que el cap, els passos que es fan durant el ball, de manera que els moviments es vegin lligat i suaus. Normalment la mirada segueix les mans, però sense deixar que es noti gaire.Les cames: sempre fortes, estan mirant cap enfora obertes des de la cadera, ajuntant els talons per darrera. Aquesta posició s'anomena, en francès, andeor.

Els genolls: també mirant cap enfora, i sempre situats sobre les puntes dels peus.

Els peus: s'han de veure com una prolongació de la cama, no s'ha de notar que hi ha l'angle dels turmells, han d'estar ben estirats,sobretot si es balla sobre les puntes.

0 . Introducció
Vaig decidir que el meu treball de recerca tractaria sobre el ballet, la seva història per entendre'n l'actualitat, tant les companyies com els ballarins i les obres perquè és un tema que és molt proper a mi, ja que des dels 4 anys que jo faig ballet clàssic al meu poble. Tot i això jo sempre l'he vist com una afició, no com a possible sortidaprofessional, simplement vaig començar a fer classes i segueixo actualment perquè m'encanta i hi disfruto moltíssim. Justament, tot i que jo no m'hi he volgut dedicar mai, també he tingut curiositat per saber com podria arribar a ser treballar de professora, per exemple. I és per aquesta raó que he volgut aprofundir tant com em fós possible en el meu treball, sobre el ballet. A més, per mi ésalguna cosa més, em costa explicar amb les paraules exactes el que sento al ballar, totes les sensacions... i el fet que portar tants anys amb la mateixa gent a portat a que haguem format entre totes les alumnes i la professora, una bona família, sentir-nos acollides i tractar-nos com germanes. Crec que ballar ha fet que el meu caràcter, la meva forma de ser i actuar en alguns aspectes o situacions,sigui d'una manera diferent a la que hauria sigut si no hagués conegut aquest món, és una cosa especial. Quan et sents feliç i vas a classe, et deixes anar i disfrutes com mai, fent el que t'agrada i amb totes les ganes. Quan et sents trist o abatut, de vegades costa aixecar-se del sofa de casa i dir “Va, me'n vaig a classe”, i sovint prefereixes quedar-te a casa pensant en les teves coses perquèno et sents amb prou forces. Però és un error, el millor és fer cas al cos, que et demana moure't per distreure el cap dels problemes que tens. I és arribar a l'assaig i oblidar-te de tot, potser aquell dia no et surten alguns passos o eet canses més, però acabes alliberan-te de qualsevol energia negativa, el ballar suposa un parèntesi en els mals moments, fer aquest petit esforç és una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Balet
  • baletos
  • Balet
  • Ensayo De Balet
  • Tecnicas Del Balet O Danza Clasica
  • Posiciones De Brazos y Piernas Del Balet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS