ball

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
Enric Valor naix a Cassalla (1911) , per la dictadura Franquista es dedicà a difondre la normativa gramatical del país Valencià , deixa la narrativa en segona plana. La vocació literària d’Enrices plasma a “l’ambició d’Aleix” i “les rondalles valencianes”on conta el folklore , paisatge i llengua de Valencia, novel·litza les rondalles al voltant del context i personatges.
Als anys 70 ,Valor, publica novel·les del cicle Cassalla , constitueixen una crònica de la societat rural, rememora la seua joventut i la destrucció del terratinents Valencians. No oculta els problemes entreclasses, “l’autor” conta la vida tancada entre muntanyes en una societat estamental , amb el fons de la primera guerra mundial.
Enric esta molt vinculat al mon rural d’on procedeix, a la seuaobra lanaturalesa te un paper fonamental, es descrita de forma realista.
També es mante fidel a la narrativa tradicional realista, les novel·les s’agrupen en dos blocs: novel·les de l’heroi individual(centrades en problemes del protagonista) i de l’heroi individual on es substitueix per un protagonista col·lectiu la seua obra es profundament psicològica amb un rerefons ambiciós i complex.Mercè Rodoreda naix a Barcelona (1983), la seua obra esta influenciada pels escriptors psicologistes europeus, on la subjectivització , la introspecció i el móninterior , s’utilitzen contínuament. Mercè aprofundeix en l’anàlisi dels pensaments , i en les seues obres la infantessa significa felicitat al contrari la maduresa significa patiment.
Als 23 anyspublica “sóc una dona honrada?” i mes obres que desprès va rebutjar, a l’any 39 es va exiliar per la dictadura, es dedica a la creació de contes, cuan s’estableix a Ginebra, reprèn la novel·la, en aquestperíode les seues creacions son d’un gran pessimisme , fruit de l’exili.
Al 62 publica “la plaça del diamant” on parla d’una senzilla dona i de les seues limitades possibilitat, contrasta el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ball
  • balle
  • balle
  • baller
  • Ballad
  • el ballo
  • Balles
  • balle

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS