Baloncesto

Páginas: 42 (10493 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2011
Índex

1. Introducció pàg. 3

2. Introducció al basquetbol pàg. 4

3. Conceptes pàg. 10

1. Defensapàg. 10
2. Atac pàg. 18

4. ADT pàg. 20

1. Història del club pàg. 212. Temporada 2009/2010 pàg. 22

1. Conclusions a partir de les estadístiques a nivell d’equip pàg. 36

2. Conclusions a partir de les estadístiques a nivell individual pàg. 38

3. Explicació del funcionament del full d’estadístiques pàg. 44

5. Conclusiópàg. 46

6. Bibliografia pàg. 47

1. Introducció

El tema del meu treball de recerca és el bàsquet, dins d’aquest tema tant immens parlaré de conceptes de l’atac i tambe de la defensa: en quant a l’atac he fet una esquemització de ritmes d’atac,organització d’aquest i per últim explicaré com es van introduïnt els conceptes d’atac des de que es comença a jugar fins als més alts nivells. En quan a la defensa parlaré del diferents tipus de defensa individual i de les diferents defenses zonals, de cada tipus de defensa que mencioni col·locaré un exemple i diré una possible manera d’atacar-la.

L’altre apartat en que he dividit el meu treballés l’ADT(Associació Esportiva Torreforta), aquesta part també esta dividida en dos apartats: un primer biogràfic, parlant dels inicis del club a la plaça primer de maig, fins a l’actualitat on és un club professional amb una estructura social i esportiva important; l’altre apartat estarà enfocat en, a partir de les estadístiques de la temporada passada, treure conclusions a partir dels números.Faré una visió subjectiva de tot doncs se més o menys qui va estar lesionat i va influir en el seu rendiment.

Per últim per acabar el treball, ja que me centrat molt en les estadístiques explicaré com es fa un full d’estadístiques i el que significa cada inicial.

El tema pel qual he escollit fer aquest treball és perque el bàsquet és un tema que m’apassiona i partint d’aquest fet i tenint encompte que aquest treball es força important penso que s’ha d’agafar un tema en el qual t’involucris i el facis amb ganes. Per altra banda també he escollit el tema del Adt perquè és el meu club, on hi jugo des de fa amb aquest 6 anys i li tinc una gran estima. Aquest són els motius principals però n’hi ha d’altres de secundaris com a que de bàsquet i del Adt tinc moltíssimes fonts per trobarinformació.

2. Introducció al basquetbol

• Durada: encara que varia amb la competició de la qual es tracti, la principal és la de la FIBA, segons el seu reglament el partit està dividit en quatre períodes de 10 minuts cadascun. En l'NBA la durada de cada període és de 12 minuts, i en la NCAA es juguen dos períodes de 20 minuts cadascun. Si el partit finalitza amb empat entre els dos equips,haurà de jugar-se una pròrroga de 5 minuts més. I així successivament fins que un equip guanyi el partit. En categories inferiors a nivell de Catalunya la durada dels partits són de 4 parts de 10 minuts excepte a la categoria pre-infantil(13 anys) que són 6 parts de 8 minuts.
• Jugadors: l'equip presentat al partit està format per 12 jugadors com màxim. Cinc formaran el quintet inicial i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Baloncesto
  • El baloncesto
  • Baloncesto
  • El baloncesto
  • El Baloncesto
  • Baloncesto
  • baloncesto
  • baloncesto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS