balzac i la petita modista xinesa

Páginas: 7 (1508 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2014
Aquesta excepcional obra del Dai Sijie parla sobretot de la superació personal . I ho fa amb un llenguatge clar i senzill de molt fàcil lectura i alhora de gran mestria . Explica la història de dos nois xinesos captius contra la seva voluntat pel règim comunista en un petit poblet de les muntanyes . Han estat confosos per intel · lectuals contraris al règim i passaran per això una llargatemporada fent durs treballs al poblat . De tant en tant són enviats a la ciutat més propera a veure pel · lícules que després narren teatralment per als habitants del seu poble i de les veïnes . Així és com coneixen a la bella filla de l'únic sastre que habita la regió , dos nois s'enamoren d'ella .
Els llibres estan prohibits , però aconsegueixen fer d'una maleta plena d'ells i passen les nits gaudintdels passatges de diversos autors europeus . A vegades li llegeixen alguna d'aquestes històries a la noia costurera , que es delecta especialment amb les obres de l'autor francès Balzac , de tal manera que canviarà la seva forma de pensar , de comportar i fins a de veure a si mateixa ia tot el que l'envolta .
És una història senzilla però plena d'emocions tan fortes com les que senten elsadolescents , amor i desamor , alegries i tristeses, èxits i decepcions . Ambientada a més en un singular paratge , exuberant de vegetació , situat a la part alta d'una gran muntanya .



En els primers anys setanta dos joves xinesos , fills de famílies considerades " burgeses " són enviats al camp a " reeducar " en contacte amb els camperols , sota la vigilància d'un sinistre comissari polític .Contra tot pronòstic viuran una sèrie d'experiències vivificants , tot i que la duresa del tracte faci que un d'ells , Luo , estigui a punt de morir atacat pel paludisme i la fatiga .

Un d'aquests joves és el narrador , Dai . Quan arriben al poblat els vilatans i el comissari inspeccionen les seves pertinences . Troben el violí de Dai i s'ho passen de mà en mà . Ningú sap el que és. El comissaridiu que és una joguina , una joguina " burgesa" , i es disposen a cremar-lo. Luo li ho impedeix i els explica que és un instrument de música i que el seu amic els tocarà una sonata . Ningú sap el que és una sonata , els explica que és com una cançó , i el comissari , recelós , demana el títol . És una sonata de Mozart , li expliquen , però això afegeix més sospites . La cançó - li diu Luo percongraciar - es titula "Mozart pensa en el president Mao " . El cap polític , complagut , explica als camperols " Mozart sempre pensa en Mao " ...

Dai té l'únic rellotge del llogaret i el comissari el fa servir per marcar el ritme dels treballs , però ells descobreixen que , sense altra referència , poden endarrerir o avançar al seu gust , per exemple per aixecar-se més tard . Finalment acabaranper no saber en quina hora viuen ...

A la capital de la província , Yong Jing , hi ha l'únic cinema i el comissari decideix enviar de tant en tant a Dai i Luo a veure una pel · lícula , per a això han de fer servir dos dies a anar i dos a tornar . Així s'eviten treballs pesats però a la seva tornada han de comptar la pel · lícula a tot el llogaret . Luo ho fa tan bé que decideixen enviar-lossempre a ells a veure el cinema . Amb el temps Dai ​​anirà millorant com a narrador , fins a superar a Luo .

Un dels treballs que han de fer , durant dos mesos , és treure carbó d'una mina rudimentària , i és tan dur que Luo està a punt de morir . A la comarca hi havia un sastre molt famós i aquest tenia una filla , la sastrecilla que li cura , i de la qual acaba per enamorar- Luo .

Els dosjoves sabien llegir i durant la seva infància havien tingut llibres , per exemple Luo es recorda d'una edició de " El Quixot" . Però ara els llibres estan prohibits i tots dos els troben a faltar . Anys després , després suavitzar la prohibició , Dai recorda que la literatura occidental seguia prohibida i que els únics llibres que es podien trobar a les llibreries eren els de l'albanès Enver Hoxaa ....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modista
  • modista
  • Modista
  • Modista
  • Modista
  • Balzac
  • balzac
  • balzac

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS