BANC MUNDIAL I FMI 2013

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 7 de abril de 2015
BANC MUNDIAL
Fundat el 1944 a la reunió de Breton Woods, amb el nom de Banc Internacional de Reconstrucció i Desenvolupament (BIRD). El seu objectiu inicial era ajudar a la reconstrucció d’Europadesprés de la segona Guerra Mundial.
Funciona com qualsevol altre banc: obté Diners de les obligacions que ven i obté beneficis gràcies als préstecs que fa.
Actualment té 184 estats membres i estàpresidit pel nord-americà Jim Yong Kim, un metge coreà nacionalitzat nord-americà, des de l’1 de juliol de 2012.
El seu objectiu actual és ajudar als països a reduir la seva pobresa, a través delmillorament de l'educació, l'agricultura i la indústria. Actua en projectes com el desenvolupament rural, la nutrició o la planificació familiar, entre d’altres.
El Banc Mundial està controlat principalmentpels països desenvolupats, i els clients són principalment països en vies de desenvolupament. Actualment és l’orígen del 60% dels ajuts a països en desenvolupament.
Crítica: Encara que els governspobres depenen molt del Banc com a contribuïdor del finançament pel desenvolupament, aquesta institució ha estat criticada pels opositors a la globalització, per, segons ells, minar la sobirania nacionaldels països que reben el préstec, els quals han de promoure la liberalització econòmica i proveir garanties per a la inversió internacional.


FONS MONETARI INTERNACIONAL
Fundat també a Breton Woodsel 1944.
És l'organització internacional encarregada de vigilar el sistema financer global, d'observar les taxes de canvi de monedes i la balança de pagaments, i d'oferir assistència tècnica ifinancera quan es requereixi.
Inicialment controlava les relacions financeres internacionals a base de mantenir un tipus de canvi estable entre les diferents monedes, utilitzant el dolar com a moneda patró.Actualment també té com a objectiu controlar i supervisar les economies dels estats membres, els quals han de publicar anualment la seva balança de pagaments.
Ofereix assistència financera i tècnica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Banco mundial y fmi
  • fmi banco mundial
  • ¿cuales son las funciones económicas de FMI y el Banco Mundial?
  • Banco De México, Banco Mundial, Ocde Y Fmi
  • Administración de la Producción
  • Fmi Y Banco Mundial
  • Fmi Y Banco Mundial
  • Diferencias entre el banco mundial y el fmi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS