Barcelona

Páginas: 2 (313 palabras) Publicado: 1 de junio de 2010
El so

- L’arquitectura no produeix so? No es pot sentir? Escoltem sons perquè l’arquitectura els reflexa i ens permet percebre formes i materials.

- Ara veurem una sèried’exemples de la importància del so a l’arquitectura:
o Els túnels de les cloaques de Viena, a la pelicula El Tercer Hombre, on amb els son sabem la longitud del túnel i la formacilíndrica.
o Al Museu Thorvaldsen a Copenhague te l’efecte acústic com un túnel, ja que està fet unicament de pedra i fa que el so reboti i escoltant-se notes fortes i reverberacions.o A l’Antiga Basílica de San Pere a Roma, amb cinc naus separades per pedra, el sacerdot havia de parlar de forma rítmica perque les sílabes no reverberessin. Tot i això lamúsica religiosa necessita cantada necessita una mica de reverberació perquè sigui més rica i no sembli morta.
o A l’Església de Santo Tomàs a Leipzig, l’organista era Johann SebastianBach, aquest era un edifici gòtic amb tres naus d’igual altura, el qual després de la Reforma es recobrí la pedra amb fusta, fet que va donar una acústica perfecte per fer“cantates” i “passions”.

- Al cap del temps, aquest problema acústic es va rebutjar i més tard es va arribar fins i tot a oblidar. Es seguien copiant els exteriors de les esglèsies peròels interiors no es dissenyaven pensant en la música i l’oratoria.
- Amb el cinema sonor i les emisions de radio els arquitectes van estudiar les lleis acústiques i com canviar laresonància de l’espai (absorvir so i retallar temps de reverberació).
- Aquests efectes han despertat interés i fins i tot la gent disfruta d’aquesta varietat, com per exemple,quan entren silvant al lavabo pel matí i els elements i els materials reflexen el so i reforcen els tons, cosa que fa que la persona s’animi per la resonància de la seva veu.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • el barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS