Bartleby

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2015
Bartleby, l’escrivent:
Herman Melville: (1 d'agost de 1819 - 28 de setembre de 1891) va ser un escriptor nord-americà conegut sobretot per la seva novel·la Moby Dick (1851), que ha estat consideradauna de les millors novel·les de la literatura nord-americana i també universal. També conreà contes, poemes i assaigs. De ben jove va ser mariner, fet que li va proporcionar el coneixement del móndel mar que plasmà a les seves obres.
Aquesta novel·la fou publicada el 1853 tot i que primer de tot va ser de forma anònima i el gènere es conte llarg o novel·la breu
Una de les característiques quete aquesta obra es que quan es va publicar la majoria de la gent lo la va entendre perquè el tema era bastant innovador per aquell època, i això el fa proper a Fran Kafka.
Una de les característiquesque te aquest llibre es una frase molt coneguda i q sa fet famosa: “Preferiría no fer-ho” (“I would prefer not to”), i tambe s’han fet versions per el cine.
Argument:
L'obra és narrada per un advocatde Nova York que un dia contracta un escrivent de nom Bartleby, que en un primer moment es mostra treballador i afable tot i l'actitud reservada que té. A l'oficina, situada a Wall Street hi treballacom a escrivent, juntament amb altres dos homes i un noi que s'encarrega de fer encàrrecs. Tot va bé fins que un dia, requerit per l'amo per fer una tasca contesta que "preferiria no fer-ho". A partird'aquest moment comença una actitud passiva amb la feina i amb la vida que el durà a la destrucció com a individu, malgrat que el seu amo l'intenta fer entrar en raó. Fins i tot, l'advocat canviad'oficina davant la negativa de marxar-ne de Bartelby i això li portarà problemes amb els nous llogaters i l'amo de l'antic edifici. Finalment el tanquen a la presó, on encara rebrà la visita del'advocat, que vetllarà per ell, però fidel als seus refusos i a la passivitat, morirà d'inanició poc temps després.


Comentari de text:
És ben cert, i també terrible, que fins a un cert punt, la idea o la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bartleby
  • Bartleby
  • bartleby
  • Bartleby
  • Bartleby
  • Bartleby
  • Bartleby
  • Bartleby

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS