Bases Socials Del Comportament Humà

Páginas: 12 (2872 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
[pic]

AMERICAN HISTORY X




[pic][pic]

[pic][pic]




1. Identitat:

◦ Feu una anàlisi de la distinció dels grups negres i blancs des de la teoria de categorització social de Tajfel (processos de categorització i efectes de prejudici i discriminació).

Tajfel entén els processos psicosocials d’una nova manera, en lloc de dependre de l'individu,dependran de la societat. Aquesta teoria de Tajfel anomenada “categorització identitat i comparació social” deixa clars els seus trets més importants.
Segons la seva teoria necessitem ordenar i entendre la realitat social en categories. De manera que la pertinença o no a un grup social és molt important per aquesta categorització, per aquest procés psicològic mitjançant el qual es fanclassificacions segons llur mútua semblança. El més comú és que es facin separacions per sexes, races o classes socials, per exemple. I per això a la pel·lícula existeix el grup dels blancs (“americans”) i el grup dels no blancs (“no americans”, negres), és a dir els nosaltres (blancs) i els ells (no blancs). La identitat social que crea formar part d’un grup social mitjançant l’auto concepte positiu, fa quees comparin els grups, accentuant la semblança entre les persones d’un mateix grup i potenciant la diferencia entre les persones dels grups aliens. Idolatrar l’endogrup, eleva l’autoestima dels membres (essencial per la supervivència psicològica) i menysprear i discriminar l’exogrup, encara ho realça més. Desprès d’aquestes comparacions ha de sortir guanyador l’endogrup (per això es forma partd’aquest grup, per que és el bo, el que te la veritat i la raó). Però si en algun moment la balança es descompensa i l’endogrup creu que és el desfavorit (per exemple quan els blancs creuen que els negres tenen més avantatges socials i que els haurien de castigar més pels delits que cometen, etc.), aleshores es quan prenen mesures i accions contra l’exogrup.



2. Perspectiva clàssica de lesactituds:

◦ Des d’aquesta perspectiva, cerqueu els arguments que sostenia Derek per mantenir una actitud racista vers les persones no “Blanques” dels Estats Units. Analitza aquests arguments des del paradigma tridimensional de les actituds.

Els arguments que té Derek per mantenir la seva actitud racista cap a les persones “no blanques” són que ells venen a treure’ls la feina, lallibertat i les prestacions socials, que són criminals i paràsits socials, que els problemes dels Estats Units són per culpa dels immigrants, per que venen a explotar el país, són il·legals i no tenen papers, per que es fan masses inversions per persones que no tenen dret de viure en aquest país, que no tenen cap respecte per la llei, ni concepte de comunitat o responsabilitat, i que lesdesigualtats socials no són certes, que només volen donar pena, etcètera.

Podem dir que Derek compleix el paradigma tridimensional, model que considera que les actituds estan formades per tres components. El cognitiu, que és el conjunt organitzat d’idees, conviccions i coneixements de l’objecte, és a dir, l’associació d’idees i de coneixements que té Derek respecte el tema del racisme degut alpensament del seu pare i de Cameron, a part d’esdeveniments i fets que ha estudiat ja des d’aquest punt de vista i que creu com a vertaders. L'avaluatiu, que són els sentiments (positius o negatius) al voltant l’objecte, és a dir que et predisposa favorablement o desfavorablement. En el cas d’en Derek té clarament una predisposició a mantenir les idees racistes, ja que els no blancs l’hi generen unsentiment negatiu i de rebuig. I el conductual, que com la mateixa paraula diu, tracta de la predisposició a actuar d’una manera determinada respecte l’objecte social. Derek mostra constantment la predisposició i les ganes d’actuar sobre les persones no blanques (per exemple quan destrossen la tenda o quan mata els dos individus).


◦ Des de la teoria de la comunicació persuasiva,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac3
  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà Pac1
  • comportament huma
  • Fonaments Psicosocials Del Comportament Humà. Pac I
  • Explicacio comportament huma
  • PAC 1 Fonaments culturals i semiotics del comportament huma
  • Socials
  • socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS