basket

Páginas: 3 (580 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2014
Basketball

1.INTRODUCCIÓ
El basquet es un esport de contacte físic el qual consisteix en ficar la pilota a la cistella de l’equip contrari mitjançant el bot que es situa a 3,05m, es juguen normalment quatre parts de deu minuts, juguen cinc jugadors per equip amb posicions assignades que són:
Base: Es el jugador que fa els passes i organitza el joc, te la funció de pujarla pilota fins camp contrari, sol ser el que bota millor.
Escolta: Es el jugador que ajuda al base a pujar la pilota, normalment es un bon llançador de triple o de mitjana distancia.
Aler: Es eltercer home amb les característiques ofensives, també sol ser un bon llançador de triples o mitjana distancia.
Pivot: Es el jugador mes alt, ofensivament fa bloquejos ja que es corpulent i juga a el postamb el cos intentant guanyar la zona, defensivament es el jugador que agafa els rebots.




2.REGLAMENT
Reglament de joc FIBA:http://www.basquetcatala.cat/recursos/documents/reglaments/Reglament%20FIBA%20amb%20interpretacions.pdf
Reglament de joc basic:
1.La pilota pot ser llançada amb una o dues mans en qualsevol direcció.
2.No es pot colpejar la pilota amb el puny.
3.Un jugador nopot córrer amb la pilota, ha de utilitzar el bot o passar-la.
4.No esta permès carregar amb l’espatlla, agarrar, empènyer o colpejar a un oponent. La cinquena infracció a aquesta norma el jugador quecomet les faltes serà expulsat.
5.Si un equip fa cinc faltes en un quart cada vegada que facin un altre en aquest mateix quart es concediran 2 tirs lliures per l’equip contrari.
6.Si el jugador estabotant hi en para haurà o be de llançar a cistella o passar-la, si bota cometrà una falta(dobles).
7.Si quan es comet la falta el jugador esta llençant a cistella seran 2 tirs lliures i si estallençant de triple seran 3 tirs lliures.


3.TECNICA
TIR: El tir es un dels elements tècnics mes essencials del basquet poses el braç en 90 graus alineat amb el pit i el cap, llavors estirar el braç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Basket
  • basket
  • el basket
  • basket
  • Basket
  • EL BASKET
  • Basket
  • Basket

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS