Bassa - pintures murals de la capella de st miquel

Páginas: 4 (788 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2010
PINTURES MURALS DE LA CAPELLA DE SANT MIQUEL
[pic]
Les pintures murals de la capella de Sant Miquel van ser realitzades per Ferrer Bassa l’any 1346 a la capella de Sant Miquel del monestir dePedralbes, a Barcelona. Aquesta pintura es realitzà segons l’estil italogòtic o gòtic italinitzant, amb la técnica de l’oli sobre el mateix mur. El tema que tracta aquesta composició es larepresentació de diverses escenes de la vida de Jesús i de la Mare de Déu, segons els Evangelis dels apòstols.
En l’obra de Ferrer Bassa hi predominen els colors per sobre del dibuis, ja que aquellstreballen el volum i la corporalitat, definint així la forma de les figures. Els colors ja no es mostren plans sinó que presenten matisos i gradacions, cosa que demostra un avanç respecte de la pinturadel segle anterior. Els colors càlids destaquen en les vestidures dels personatges dibuixats, mentre que els freds s’empren per als fons de les imatges.
En cada una de les escenes s’observa lapreocupació que l’autor tenia per la perspectiva, atès que introdueix un efecte òptic per crear profunditat, tot i que en alguns passatges és una mica forçada.
Aquestes pintures ocupen tres deles parets de la capella i estan dividides en dos carrers horitzontals, que a la vegada estan dividits per línies verticals per tal de separar les diferents escenes que s’hi representen. En el primercarrer es representen set escenes que corresponen a la pació de Crist: en la primera escena, Jesús està pregant a l’hort de les Oliveres i la seva captura; a continuació, quan Jesús va ser castigat a lacasa de Pilat; a la tercera escena, el Via Crucis; la quarta, que per la seva importancia és de dimensions més grans que les altres, mostra el calvari, amb Jesús penjat a la creu i envoltat de doslladres; en la cinquena escena s’il·lustra el moment en què treuen Jesús de la creu; a la sisena es representa la pietat, quan la Mare de Déu té el seu fill a la seva falda i, per últim, la sepultura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Capellán
  • capellan
  • Capellan
  • basse
  • Bass
  • Pastor
  • capella espanyols
  • Miquel Barcel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS