batchillerato

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013


Què és l'amiant?
L'amiant (paraula d'origen llatí, amiantus -> incorruptible) o asbest (d'origen grec -> incombustible) és una fibra natural que, per les seves característiques tecnològiquesexcepcionals, com la seva inflamabilitat, bona resistència tèrmica i mecànica, bona resistència als àcids i àlcalis, resistència al pas de l'electricitat i als microorganismes, s'ha utilitzat enmúltiples aplicacions d'àmbits tan diversos com en la construcció, la indústria i els productes de gran consum.
Com ens afecta?
No tothom que ha estat exposat a amiant acabarà patint una malaltia per aquestfet. Que es desenvolupi o no una malaltia i el tipus de malaltia que aparegui dependrà de diversos factors com:

Intensitat, freqüència i duració de l'exposició.
El tipus d'asbest i lescaracterístiques de les fibres.
Temps transcorregut des de l'inici de l'exposició.
Exposició concomitant a tabac o altres agents cancerígens.
Característiques individuals
Drets i obligacions. Legislacióaplicable: RD 396/2006
La legislació específica d'aplicació a l'àmbit laboral per a operacions i activitats en les quals els treballadors estiguin exposats o siguin susceptibles d'estar exposats a fibresd'amiant o de materials que el continguin és el Reial decret 396/2006, de 31 de març, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut aplicables als treballs amb risc d'exposicióa l'amiant.
Què cal fer davant la presència d'amiant?
Davant la presència de materials amb amiant, MCA, i coneguda la seva perillositat, pot sorgir la necessitat de treure'l. La primeraconsideració que cal tenir present és que el material que conté amiant, en bon estat, no sotmès a manipulacions indegudes o a l'acció de vibracions, fregaments, moviments d'aire, presència d'humitats, xocs o laseva manipulació, presenta un risc mínim d'emissió de fibres a l'ambient, per la qual cosa pot quedar-se instal·lat fins a la seva eliminació o la fi de la seva vida útil.
Al contrari, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerat
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS