Batchillerato

Páginas: 5 (1135 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
Quines conseqüències polítiques, econòmiques i socials van derivar del desastre del 98? Quin impacte va tenir a Catalunya? Què és el regeneracionisme? Abandonament de les colònies de Cuba, Puerto Rico i Filipines, que passen a l’àmbit d’influència dels Estats Units. Destrucció del mite de l’Imperi espanyol; es relega Espanya a un paper internacional secundari. Sorgeix una crisi moral iideològica entre l’opinió pública espanyola. Expansió dels moviments nacionalistes, sobretot al País Basc i a Catalunya. Aparició de moviments regeneracionistes crítics amb la Restauració que propugnen la necessitat de modernitzar la política espanyola. Cohesió del grup d’intel·lectuals conegut com la Generació del 98, que plantegen una reflexió profunda sobre el sentit d’Espanya i el seu paper a lahistòria. Canvi de mentalitat en els militars, que tornen a adoptar postures autoritàries i intransigents davant l’onada antimilitarista posterior al desastre de Cuba.

El regeneracionisme era un moviment que pretenia modernitzar la societat i l’Estat espanyols, sorgit del desastre del 98. Les figures principals eren: Joaquim Costa, que pretenia arraconar els valors tradicionalistes de l’imperialismeespanyol i modernitzar tant l’economia com la societat a partir de l’alfabetització de la població i la instauració d’uns nous referents culturals. El general Polavieja, que proposa una reestructuració i una modernització institucional de l’Estat espanyol.
Quines conseqüències polítiques, econòmiques i socials van derivar del desastre del 98? Quin impacte va tenir a Catalunya? Què és elregeneracionisme? Abandonament de les colònies de Cuba, Puerto Rico i Filipines, que passen a l’àmbit d’influència dels Estats Units. Destrucció del mite de l’Imperi espanyol; es relega Espanya a un paper internacional secundari. Sorgeix una crisi moral i ideològica entre l’opinió pública espanyola. Expansió dels moviments nacionalistes, sobretot al País Basc i a Catalunya. Aparició de movimentsregeneracionistes crítics amb la Restauració que propugnen la necessitat de modernitzar la política espanyola. Cohesió del grup d’intel·lectuals conegut com la Generació del 98, que plantegen una reflexió profunda sobre el sentit d’Espanya i el seu paper a la història. Canvi de mentalitat en els militars, que tornen a adoptar postures autoritàries i intransigents davant l’onada antimilitarista posterior aldesastre de Cuba.

El regeneracionisme era un moviment que pretenia modernitzar la societat i l’Estat espanyols, sorgit del desastre del 98. Les figures principals eren: Joaquim Costa, que pretenia arraconar els valors tradicionalistes de l’imperialisme espanyol i modernitzar tant l’economia com la societat a partir de l’alfabetització de la població i la instauració d’uns nous referentsculturals. El general Polavieja, que proposa una reestructuració i una modernització institucional de l’Estat espanyol.
Quines conseqüències polítiques, econòmiques i socials van derivar del desastre del 98? Quin impacte va tenir a Catalunya? Què és el regeneracionisme? Abandonament de les colònies de Cuba, Puerto Rico i Filipines, que passen a l’àmbit d’influència dels Estats Units. Destrucció del mitede l’Imperi espanyol; es relega Espanya a un paper internacional secundari. Sorgeix una crisi moral i ideològica entre l’opinió pública espanyola. Expansió dels moviments nacionalistes, sobretot al País Basc i a Catalunya. Aparició de moviments regeneracionistes crítics amb la Restauració que propugnen la necessitat de modernitzar la política espanyola. Cohesió del grup d’intel·lectuals conegutcom la Generació del 98, que plantegen una reflexió profunda sobre el sentit d’Espanya i el seu paper a la història. Canvi de mentalitat en els militars, que tornen a adoptar postures autoritàries i intransigents davant l’onada antimilitarista posterior al desastre de Cuba.

El regeneracionisme era un moviment que pretenia modernitzar la societat i l’Estat espanyols, sorgit del desastre del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerat
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • Batchillerato
  • batchillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS