Batuka

Páginas: 9 (2100 palabras) Publicado: 2 de julio de 2012
Tamara Galan Viera
Míriam Pujals Crusat
Classe d’educació física: Batuka
1r A Batxillerat
IES Lluís Companys
6/7/2012

HISTÒRIA
La Batuka és un nou esport nascut al 2005 a partir d'unes coreografies de composicions de Kike Santander. Las coreografies de batuka han sigut creades per els experts en fitness Jessica Expósito i José Expósito, que tenen gran reconeixement i prestigiinternacional. Kike Santander és considerat per tant, el creador de la nova i divertida forma de fer esport; Batuka.
En si mateixa, la batuka no és un ball nou. És a dir, quan es balla una batuka cha cha cha, no s'està inventant cap nou ball. En realitat, el que es fa és donar una pinzellada divertida al ball ja existent i donar-li una canonada de diversió que provoca que qui balla s'ho passi tan bé que lapractiqui hores i hores.
La batuka fusiona els balls més prestigiosos del món sencer com la sensualitat de la samba, tecno house, i merengue techno, combinat amb bases de la cultura oriental y barrejat amb reggaetón. La batuka ha sigut popularitzada gràcies al programa de televisió “Operación Triunfo”, i és un ball molt divertit alhora que complet, ja que ajuda a estar en forma degut a quetreballa tots els músculs del cos.

REGLAMENT
Per a practicar Batuka no són necessàries unes regles bàsiques, però per a dominar la tècnica requereix l’aprenentatge de les tècniques bàsiques de l’aeròbic, motivació per part de l'esportista, ganes d'aprendre i, sobre tot, paciència. No és gaire difícil aprendre a fer passos i coreografies en dos dies, ja que no és precís ser un gimnasta o unballarí.
En qualsevol cas, convé saber que, per la realització de moviments i passos específics de Batuka, hi ha una sèrie de mesures que són indispensables complir:
Alineació corporal:
Per a que els exercicis realitzats estiguin ben fets, és precís tenir en compte una sèrie de factors que són els que marcaran la correcció de cada pas. Tots aquests factors afecten a diferents zones del cos, que hand'actuar en funció d'una alineació corporal, la qual és una de les principals enemigues de las lesions.
En línies generals, s'ha de prestar atenció especial a la posició de les espatlles, l'abdomen, els glutis, l’esquena i les articulacions de les cames. Les posicions han de ser les següents:
-Espatlles: per evitar que es produeixin càrregues de tensió a l'alçada del coll, és precís que alposar en pràctica el moviment es mantinguin les espatlles relaxades.
-Esquena: Tant l'abdomen com els glutis, han d'estar lleugerament contrets. Això evita que es produeixi un moviment d'hipertensió de la columna vertebral a l'alçada de la regió lumbar. Amb aquestes contraccions s'aconsegueix una bona posició de l'esquena, una regió que ha de mantenir-se sempre recta si l'objectiu és unaalineació del cos del esportista.
-Cames: els malucs, els genolls i els peus han de guardar una disciplina que no doni pas al gir individualitzat d'una sèrie d'aquestes tres parts, ja que si això es produeix al genoll, per exemple, si el peu es queda clavat en el mateix lloc, el moviment pot ser tan brusc per l'articulació que pot trencar-se per alguna de les seves parts més delicades com unlligament o un menisc.

MÈTODE
1.Abans de començar qualsevol sessió de Batuka, la persona que realitzi els exercicis ha de:
-Contraure l'abdomen
-Relaxar les espatlles
-Controlar la respiració
2.La sessió Batuka consta de tres parts:
-Escalfament
-Exercici aeròbic
-Refredament

Escalfament:
S'inicia la classe amb una cançó que té una rutina d'escalfament dels principals grups musculars quepreparen al cos i la ment per l'exercici que s'aproxima.
Exercici aeròbic:
Consta d'una sèrie ininterrompuda de coreografies que treballen de forma metòdica tots els grups musculars principals:
- Espatlles i coll: trapezis, deltoides.
- Esquena: subescapular, supra i infraespinosos.
- Braços: bíceps i tríceps.
- Pit: pectorals, serrats e intercostals.
- Abdomen i cintura: oblícus,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batuka

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS