Batxillerato

Páginas: 18 (4495 palabras) Publicado: 3 de enero de 2011
SETMANARI HISTÒRIA

Sessió del dia: 14.10.10
Pedagog: Jean Jaques – Rousseau
Reflexions: Rousseau ha influenciat moltíssim a tots els autors que el precedeixen, tant en l’àmbit de la pedagogia com en el de la psicologia. En l’àmbit de la pedagogia hi trobem “l’Emili” , una saga de cinc llibres on Rousseau descriu tot el procés de maduració de l’infant fins a esdevenir home i ciutadà. Demanael retorn a la animalitat com a eina útil per al bon desenvolupament de les diferents etapes de l’infant, i formar a l’home perquè esdevingui un bon ciutadà. Aquesta teoria que Rousseau postula hi trobem avantatges útils que es poden aplicar o simplement interioritzar com a bons, però té bastants inconvenients per el meu parer...
Una de les cites que hi podem trobar dins el llibre de “l’Emili” iem sembla força interessant per tenir en compte és la de: <<Que sàpiga que només ell és feble i que vós sou fort; que, a causa de la seva situació i la vostra, depèn necessàriament de vós>>. Com també: <<Aquelles coses de que s’ha d’abstenir, no les hi prohibiu; impediu que les faci, sense explicacions, sense raonaments; [...] la primera educació ha d’ésser, doncs, puramentnegativa. Consisteix, no pas a ensenyar la virtut ni la veritat, sinó a preservar el cor del vici i l’esperit de l’error>>.
La segona cita és molt bona, molt bona per als nens que tu eduquis a l’escola i sobretot per a tu, per guiar pel bon camí al teu fill. Exposar-lo a vicis és un error per part de l’educador que es pot corregir apartant-lo d’aquests. Per exemple: en una sèrie que es diu“House”, vaig veure un capítol on un ne estava enganxat als videojocs i que, fins i tot, mossegava a les persones que intentessin apartar-li de la seva consola. Era un vici extremadament greu que feia que no anés gaire a classe, les seves notes eren desastroses, portava una vida antisocial... i només era un nen de vuit anys. Malgrat això, com que el Dr. House el pinten com el millor doctor del mon doncs elva curar i aquell nen va tornar a fer una vida normal.
Tots els vicis és millor apartar-se’n, com el tabac, la droga, els videojocs, els xats, o d’altres. Perquè com diu Rousseau, <<les passions no es desperten mai quan no poden produir cap efecte>>.
També comparteixo amb ell el fet de: com més subjectes estan els teus alumnes, més turbulents són en el moment en que s’escapen. Ésuna frase amb molt de sentit perquè per exemple, si jo estic tancat a casa sense sortir durat tres dies, al quart, no tindré unes ganes immenses de sortir i desfogar els nervis i l’estrès acumulat?
Com també la mítica frase, la millor frase d’aquest gran pedagog: <<no es tracta de guanyar temps, sinó de perdre’n>>. Cada etapa de l’infant s’ha de respectar, donar-li temps per assimilar,per descobrir per ell mateix, sense omplir-li el cap de massa històries que ni de la meitat se’n recordarà, que disfruti les seves primeres passes a la vida i que les reconegui en un futur, que es reconegui amb l’entorn que l’envolta, que desplegui tots els seus sentits, que tot el que entra en l’enteniment humà és gràcies a aquests.
Tot i així, hi ha masses coses que m’impulsen bastant a noseguir la seva conducta, ja que és bastant extremista i poca gent segueix els extrems de la vida.
El que vull dir amb això és que utilitza una metodologia molt perillosa i forta, com quan diu: <<no l’obligueu mai a demanar perdó, perquè no sap què és ofendre>> o... <<no li maneu mai res en absolut, no li deixeu ni tan sols imaginar que preteneu tenir cap autoritat davant seu>>Com ho hauré de fer doncs, per educar a tota una classe sense fer que els infants demanin perdó als altres i ensenyar que el que ha fet està malament? Com aprendran doncs a respectar-se? I com hauré de dirigir la classe si no els puc manar res? S’acabarien barallant els uns amb els altres i encara no els hi podria exigir que fessin les paus!
I per últim, voldria remarcar aquest fragment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batxillerato
  • batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerat
  • Batxillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS