BAtxillerato

Páginas: 17 (4168 palabras) Publicado: 15 de agosto de 2014
Capítol I. La Cigonya.
1a) On passa l'acció? En quin temps? A Claystock, any 1802 (Regne Unit)
2a) Tipus de narrador. Qui és?El Protagonista, Nicholas Coffey (Narrador intern 1rª Persona)
3a) Personatges i relacions. En Nicholas Coffey, narrador i protagonista, s’allotja a la casa de la senyora Caplan, i dels seus fills, Roger iDavid Caplan. Casualment parlen d’en Terence Gibbs, un amic de tripulació del Senyor Caplan. Terence va ser company de la Marina d’en Nicholas. Al vaixell on es van conèixer Jeremy Caplan (contramestre) i Terence Gibbs (1r Oficial) hi havia també, en Kindy (Timoner), Wern (2n Oficial), Frost (Capità).
4a) Quin creus que serà el tema o bé les històries que trobarem en la nostra novel·la?Sobre pirates que fan viatges amb un objectiu.
5a) Explica el significat que li dónes a les expressions següents:
a) La consciència de la mesura, l'obligació moral d'estar en el lloc que pertoca a cadascú. (pàgina 9). Que era prudent,just i sabia estar quan li tocava al seu moment.
b) Parlar amb els homes i dones del poble, lliurats a diversos oficis, és molt profitós, i ensenya a veure com és de rica per dins la gent. (pàgina 13). La diversitat de persones.
6a) Per què el capítol I porta per títol La Cigonya?Perquè explica que la Cigonya era un pavelló que al protagonista li va agradar, i s’hi va allotjar.
Capítol II. Narració del tinent Terence Gibbs.
1a) En quin any se situa, ara, l'acció? Quin nom rep aquesta tècnica narrativa? Explica-la breument!Al març de 1800 a Temper Watch. Flaishback , en retrocedir enrere el temps.
2a) On és i què és Terence Gibbs? Quina causa ens dóna el mateix protagonista per explicar la seva situació? Elprotagonista és en Terence Gibbs, i li feia ràbia que el comandant el tractes com a senyor. Està en una presó perquè el va acusar que un company seu caigués damunt dels canyó i va tenir ferides greus. Ara està suspès de grau i destí.
3a) Què li proposa el comodor Prestitt? Quin cresu que és el personatge clau en aquest segon capítol? Per què ho és?Què decideix Terence Gibbs? Li proposa que podria recuperar el seu rang i la llibertat a canvi d’un viatge llarg. El personatges clau, es el comodor, perquè li proposa recuperar un lloc més del que li toca i la llibertat. Terence Gibbs accepta la missió.



Capítol III. Escala superior.
1a) Alliberat de la presó, TerenceGibbs arriba a Londres. Quines són les primeres ordres i disposicions que rep? S’ha d’allotjar a una pensió, Barton’s, i ha s’ha de quedar fins al viatges. Ha de comprar roba de peisà. Ha de tenir màxima seguretat durant l’acció i màxim secret. I que si falla alguna cosa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batxillerato
  • batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerat
  • Batxillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS