bauhaus

Páginas: 3 (565 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
El neoclassicisme
El neoclassicisme es la imitació dels models grecs i romans ( sobretot en arquitectura) i el rebuig de les formes del Rococó. En les arts plàstiques, es segueixen els modelsantics i els del Renaixement, amb domini absolut del dibuix sobre el color i la pintura. La necessitat d’ajustar-se a unes normes establertes per les Acadèmies, és un tret fonamental del neoclassicisme.Resumint que el neoclassicisme es un retorn al món clàssic coexistint amb altres tendències avançades i amb pervivències del Barroc i del Rococó.
prové de l'academicisme classicista cortesà, queimperava a França al darrer terç del segle XVII, resultant de l'acció de l'absolutisme en el camp cultural i del racionalisme hedonista de la nova burgesia.
Els neoclàssics es concentraren en dos nuclis:Roma, d’aquí sortí l’obra de l’alemany Winckelmann a través de la qual inicià la lluita a favor de la “noble senzillesa i serena grandesa del món antic”.
Paris, degut a la presència de l’Acadèmia.Els artistes neoclàssics preferien la “imitació a la còpia”.
L’estil lineal es considerava de major naturalitat i puresa, que el color emmascarava la realitat, així es justifica la utilització deldespullat, ja que a través d’ell es mostrava l’home tal com la natura l’havia fet.
L’artista neoclàssic es proposa a través de la seva obra contribuir a canviar el món, reivindicant la sevaindependència intel·lectual i econòmica. Les exposicions donen pas a les critiques i als arbitres: del públic.
L’art es posà de moda. David va ser nomenat primer pintor de Napoleó i Cànova en un protegit detota la família imperial, la qual marca una ràpida decadència i el convertí en un estil purament decoratiu. L’imperi convertí l’art en un instrument de propaganda, centrat en el culte a la personalitatde l’emperador.
 Es podrien sintetitzar els següents principis ideològics del Neoclassicisme:
Revisionisme històric que pren com a model l’època clàssica
Art identificat amb la il·lustració (...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS