Becquer

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Bécquer va néixer el 17 febrer 1836 fill d'un cèlebre pintor sevillà que deixa orfe a Adolfo als cinc anys; va començar els seus primers estudis en el col · legi de Sant Antoni Abat, per despréspassar a estudiar la carrera nàutica a l'escola de Sant Telmo .

A l'edat de disset anys deixa al seu padrina (la seva mare havia mort) i es va a Madrid a fer fortuna en el camp de les lletres No trobala fortuna que cerca, per la qual cosa es veu obligat a servir de pintor(una de les seves grans pasions) o periodisme, el cual no va tenir massa èxit al principi de la seva carrera,Més tard vaobtenir una plaça en la redacció de "El Contemporani" i va escriure la majoria de les seves llegendes i les "Cartes des del meu cel".

El 1862 es va a viure amb el seu germà, amb el qual passa una vidagens luxosa.Al setembre de 1870 va morir el germà de Gustavo, Valeriano, cosa que va suposar un dur cop per a Gustavo, que aviat va emmalaltir sense cap diagnòstic precís, una pulmonia que es vaconvertir després en hepatitis per tornar en una pericarditis que aviat havia d'acabar amb la seva vida el 22 de setembre d'aquest mateix any als 24 anys. Encara que era (i és) conegut sota el nom deBécquer, el seu veritable nom és Gustavo Adolfo Domínguez Bastida.

L'obra Rimes de Gustavo Adolfo Bécquer va ser publicada el 1871 conté 55 rimes que es poden englobar en tres grups, dins del primer, queabasta la rimes de la un a l'onze, provoca la sensació de tenir uns sentiments cap a la dona estimada tan profunds i increïbles que no hi ha paraules per descriure'ls, en el segon grup, de la rima onzefins la quaranta el tema predominant és l'amor, mentre que en l'últim grup les rimes es centren en la mort, la pena, el dolor, el pas del temps i el patiment del poeta. Al llarg de l'obra l'autor ensconfessa els seus sentiments més íntims, la qual cosa fa que sigui una obra molt lírica i intimista.
En cadascuna de les tres llegendes s'observen uns trets característics de l'obra de Bécquer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Becquer
  • BECQUER
  • becquer
  • becquer
  • Becquer
  • Becquer
  • Becquer
  • Becquer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS