Benaurances ( religió )

Páginas: 4 (784 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2014
TREBALL RELIGIÓ
1. Descriu el contingut de les benaurances.

Tenen una construcció molt rítmica, repetitiva, concisa i lineal. Les Benaurances són la raó de la seva felicitat, tots els elementssón essencials.
Són totes en tercera persona. Són sentències sense temporitzacions ni generalitzacions, per això ajuden a les identificacions perquè estan tots inclosos. Valen per tothom qui lesescolta. Expressen alguna cosa a nivell de contingut. Es podien haver posat de diferent estructura.



L’estil: de la primera a la vuitena benaurança en present, les altres en futur. Hi ha un jocimportant entre present i futur.
La “justícia” s’anomena en 2 benaurances (en la sisena i en la desena).
Les 4 primeres benaurances són més passius pel que fa a persona i les 4 últimes, en canvi, són mésactius.
Les més importants són la tercera i la novena ( la novena sobretot ). En canvi, la vuitena no n’és gens.
[3: “Feliços els pobres en esperit, perquè d’ells és el Regne de Déu.”9: “Feliços els pacificadors, perquè ells seran anomenats fills de Déu.”]2. Compara els 8 camins de perfecció del budisme amb els 10 manaments cristians.
Primer que tot anomenats els 8 camins de perfecció del budisme i després els 10 manaments cristians. Acteseguit els compararé.
8 camins de perfecció del budisme: 1) Enteniment correcte; 2) Pensament correcte; 3) Parla correcte; 4) Actuar correcte; 5) Forma de vista correcte; 6) Esforç correcte; 7)Atenció correcte; 8) Concentració correcte.
10 manaments cristians: 1- Estimaràs a Déu sobre totes les coses; 2- No pendràs el nom de Déu en va; 3- Santificaràs les festes; 4- Honraràs pare i mare; 5- Nomataràs; 6- No cometràs actes impurs; 7- No robaràs: 8- No diràs falsos testimonis ni mentiràs; 9- No tindràs pensaments no desitjos impurs; 10- No desitjaràs els béns del pròxim.
Com podem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Religioso
  • religiosidad
  • Religio
  • Religioso
  • Religiosa
  • religio
  • religio
  • religioso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS