Beneràveu a les fosques

Páginas: 2 (446 palabras) Publicado: 12 de enero de 2012
BERENÀVEU A LES FOSQUES
Josep M. Benet i Jornet

Berenàveu a les bosques es una història familiar de dos matrimonis burgesos situada en el Raval barceloní en l’any 1950.

Els personatges son:Santiago i Fanny (matrimoni), Ramón i Neus (matrimoni) amb una filla que li diuen Montserrat. Pilar (la portera). Jeroni (el mestre).

L’obra gira a l’entorn de dos matrimonis que actúen amb distintaconducta individual i social.
Neus era d’una familia acomodada abans de la guerra i es va casar en Ramón que provenia del món rural. Neus es resistís a aceptar l’adversa realitat del present, sempreestà evocant el seu passat. Ramón viu amb el flirteig que té amb Fanny i amb les baralles amb Neus pels diners.
El senior Jeroni, el mestre, es un home torturat i desbordat psíquicament. Es suicida;segons les seues veines Neus, Pilar i Fanny, per no saber adaptar-se de forma valenta a les circunstàncies.
Fanny es l’autèntica protagonista de l’obra, està desposada a enfrontar-se a l’ambient enel que viu. Es molt amiga de Montserrat, la filla de Neus i Ramón.
El marit de Fanny es hipócrita, dominant i sap desde sempre dels amorios entre Ramón i Fanny.
Montserrat idolatra el món d’ensomnique té Fanny al qual ella aspira accedir.
Pilar, la portera, sap sobreviure a la misèria i li obri els ulls a Neus. Li diu que Ramón té un altra dona.
Fanny i Ramón volen fugir-se. Pero Fanny s’enva soles a Argentina perque a l’hora de reunir-se amb Ramón, Santiago li conta a este que ho sap tot, sap que es l’amant de la seua dona. Santiago li diu a Ramón que si s’en va amb Fanny tornarà a serun home pobre i li recorda que ara s’ha convertit en un home respetable. Ramón no sap que fer. Santiago vol que Ramón pense en la seua familia i en l’amistat dels 10 anys.
Fanny finalment s’en vasoles a Argentina i es torna a casar. El seu home s’ha mort i Fanny no te fills. El final de l’obra es que Ramon i Neus es quedem junts.

VOCABULARI

Flabiol: Instrument semblant a la flauta....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Berenàveu a les fosques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS