benetton logistica

Páginas: 5 (1187 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2015



1. Com interpreta Benetton la logística?
Abans de tot la logística comercial és la part de l’activitat empresarial que té com a finalitat la previsió, organització i control de flux de materials i d’informació, des de les fonts d’aprovisionament fins al consumidor final.
La logística jugava un paper important en l’estratègia de Benetton. El nou magatzem robotitzat en Castrette, principalsímbol d’alta tecnologia de Benetton controlada per un ordinador que dirigia diferents robots per control remot. Els robots poden llegir els codis de les caixes, classificar-les i emmagatzemar-les.
L’operació de emmagatzematge estava completament automatitzada i no existia cap manipulació humana durant tot el procés.
Un altre concepte molt important que va tenir en compte va ser el de ser industrial,és a dir, fer una recerca sobre coneixement, volum i planificació amb totes les economies d’escala que això comporta. Aquesta eficiència, proporciona una gran possibilitat d’oferta i ,per tant, oferir un bon disseny als clients així com una bona qualitat a un bon preu. Gràcies a aquest concepte, Benetton aconseguia un significatiu avantatge competitiu ja que reduïa costos i reduïa el temps en quepodia fer les seves peces de roba.
Per últim, també s’ha de destacar que l’empresa té gairebé tota la Patagònia, on hi té 4 establiments i 9000 caps de bestiar boví, uns mil de cavalls i 126000 ovelles. Què comporta això? Doncs que gràcies a aquests establiments l’empresa té una bona reposició de matèries primeres, ja que tots aquests animals li produeixen unes 500 tones de llana per any. Per tant,té una planificació operativa en termes de aprovisionament de matèries primeres bona ja que no les haurà de comprar.



2. Quines són, a parer teu, les bases de l’èxit de Benetton?
- Una filosofia de descentralització del procés de manufactures (que porten empreses externes però sota el control de Benetton) i del de les vendes (milers de botigues franquiciades d’aspecte pràcticamentidèntic). La descentralització no resulta eficient si no existeixen canals de comunicació en els dos sentits (de fabricant a proveïdor o distribuïdor i al revés).
- Un sistema de distribució altament eficaç, articulat en torn a un magatzem central molt automatitzat. La complexa logística de les entrades i sortides no es viable sense alts nivells de automatització.
- Un sistema de recollida ianàlisis de les dades entrades en els terminals de punt de venda situades en les botigues. Aquest sistema implica l’enllaç electrònic amb les botigues a la vegada.
- Una xarxa d’agents, ben capacitat i amb esperit d’emprenedor, que actua com “Interface” entre l’empresa i les botigues franquiciades. Els agents requereixen algun tipus de comunicació constant amb la central ja sigui per enviar lescomandes de les botigues situades al seu circuit, com per rebre informació sobre noves col·leccions, condicions de venda, preus,...
- Per últim, i crec que una de les més importants, la capacitat per respondre immediatament als gustos dels seus clients. Això comporta, que estigui al cas de les noves tendències i moda del moment, per tant, quan hi ha un canvi ràpidament pot innovar i treure el mercat untipus de roba més atractiu i fidel als nous canvis.









3. Podries identificar elements de logística comercial en l’estratègia seguida per Benetton?
Benetton, segueix clarament elements de logística comercial en la seva empresa. Prova d'això és que mitjançant la logística comercial dóna suport a l'aprovisionament, a la producció i a la distribució per aconseguir una significativa reducció decostos i de millora del servei que ofereix. Per tant, té una bona producció de matèria primera el qual provoca que no hagi de comprar exteriorment, la funció de producció està molt ben desenvolupada sent pioners amb el sistema de tall i tint robotitzat i per últim una funció de distribució molt avançada que li permet enviar comandes en menys de dos setmanes, des dels magatzems de Milà fins a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • benetton
  • Benetton
  • Benetton
  • BENETTON
  • Benetton
  • Benetton
  • Benetton
  • Benetton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS