Beno T Mandelbrot

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2015
Benoît Mandelbrot (Polònia 1924 - Massachussetts, 2010)

Biblio: http://www.madrimasd.org/blogs/matematicas/2010/10/18/132262
https://es.wikipedia.org/wiki/Beno%C3%AEt_Mandelbrot (poc)http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Biographies/Mandelbrot.html

Benoit B. Mandelbrot va néixer el 20 de novembre de 1924, en una família jueva a Varsòvia. La seva família posseïa una tradició acadèmica i van serdos dels seus tiets els que el van introduir a les matemàtiques.

El 1936, la seva família es va traslladar a parís, fugint dels nazis. A París, el seu oncle, Szolem Mandelbrojt era Professor deMatemàtiques al Collège de France i va ser el responsable de la seva educació .Després de la guerra, va estudiar a l'École Polytechnique, on els seus professors van recomanar-li el treball de Gaston Julia(expert en anàlisi complexa, que va donar nom a l'anomenat conjunt de Julia que es va convertir en ara l'anomenat conjunt de Mandelbrot) i Paul Pierre Levy (un expert en estadística que va treballaren la teoria de les probabilitats ANNEX) va ser un dels professor del jove Mandelbrot.
Mandelbrot va visitar després el Californian Institute of Technology (Caltech), on va estudiar un màsterd’aeronàutica i al 1952 va tornar a Paris a fer el seu doctorat, va viatjar de nou als Estats on finalment, va aconseguir una plaça a IBM i més tard a la Universitat de Yale, 1987.
Estudis
Quan Mandelbrotestudiava a la IBM las fluctuacions del preu del cotó, va observar que els preus no guardaven una distribució normal, així que va aconseguir finalment totes les dades de preus des de 1900, ianalitzant-ho, va descobrir un fet increïble: Els nombres que causaven grans desnivells produïen simetries des del punt de vista de les escales. Cada canvi de preu era aleatori i impredictible, però la successióde canvis era independent de l'escala: les corbes per preus diaris i mensuals encaixaven perfectament (fins i tot encara en aquestes dades estaven els corresponents a les dues Guerres Mundials i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ben
  • Algo Beno
  • benir
  • Ben y jerry
  • Ben x
  • BENAS TAREAS
  • ben wishaw
  • BEN X

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS