berlin-cuba 1960-1962

Páginas: 6 (1261 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014
Berlín i Cuba 1960-1962

Cuba:

Fidel Castro ocupa el poder  a Cuba i a causa del procés de reforma agrària s’apoderen de les terres que les grans companyies dels EUA posseïen a l’illa.

Aquests últims responen amb el boicot a les importacions de sucre, principal producte d’exportació per part de Cuba. La URRS a part de comprar la collita cubana s’alia amb Cuba. Per primer cop, podiacomptar amb un aliat polític en el continent americà.

Davant de l’aliança soviètic-cubana, l’equip del president nord-americà John Fitzgerald Kennedy 1961, va afavorir la invasió de l’illa per part d’un grup de refugiats cubans amb l’objectiu de derrocar el règim castrista. Fidel Castro temorós d’una possible invasió dels Estats Units va sol·licita ajuda militar i protecció a la Unió Soviètica. Elsquals proposen la instal·lació a Cuba d’un sistema de míssils amb capacitat per atacar la costa sud dels EUA.

A l’octubre de 1962 els EUA descobreixen què els soviètics estan preparant les instal·lacions per posar míssils nuclears a l’illa. Els EUA donen l’ordre del bloqueig marítim. Per blindar l’entrada de més material militar. Exigint a Kruixtxov l’enretirada immediata de les rampes delsmíssils. Per primer cop hi ha la possibilitat de l’enfrontament dels EUA i els Soviètics, l’ esclat de la III guerra Mundial. El 26 d’octubre desprès de dies de tensió, arriben a l’acord anomenat “telefon vermell”. Que donava pas a una línia directa entre el Kremlin i la Casa Blanca per poder fer front a crisis internacionals greus.

Un any més tard es signa un tractat que prohibia els assajosmilitars en l’atmosfera.

Berlín:

La nit del 12 al 13 d’agost de 1961, les autoritats orientals (RDA), sota la vigilància de l’exèrcit, van aixecar un mur de ciment que separava la ciutat de Berlín en dos sectors incomunicats: Naixent l’anomenat Mur de Berlín.
Els Soviètics ho justificaven amb la creació d’aquest mur que protegia a la RDA d’un atac feixista, és a dir occidental, encara que enrealitat, el que volien parar van ser els moviments migratoris. La resposta occidental no va anar més enllà de la condemna verbal i la realització de maniobres militars com a acte de força. Tot i això Kenedy no estava disposat a anar a una guerra per la defensa del territori Alemany oriental. El mateix succeir a Kruixtxov.
El “Mur de la vergonya” segons els occidentals o “Mur de proteccióantifeixista”, segons els orientals, és el símbol més conegut de la guerra freda i element de batalla.

Significat del Mur per part Kenedy, en diferències entre el món lliure i món comunista.

Entenc que el que vol dir J.F Kenedy. És que culpabilitza, el comunisme, responsable d’haver aixecat el Mur, hi amb aquest fet haver privat al seu poble de llibertat, haver separat famílies, dividint a lagent què es volia mantenir unida. fent una comparació de la democràcia (amb tots els possibles defectes) i el fracàs del comunisme.



Missatge de Kenedy a la URRS respecte que ell es considerés de Berlín.

En el seu discurs Kennedy va dir ”Tots els homes lliures del món son ciutadans de Berlín , tant què com a home lliure, us puc dir: Ich bin ein Berliner! ( Sóc un Berlines)”.

País Africà.Marroc.

Metròpolis abans de la independència.

Abans de la independència el Marroc estava sota la protecció de França i una petita part del país era protectorat per Espanya.
Mecanisme en l’arribada a la Independència.
L’assassinat d’un líder sindical a Tunísia al 1952 . Provocà una vaga general a Casablanca que finalitzà amb 8 morts, decretant-se l’Estat d’escapció i començant unadesmesurada repressió què va obtenir la condemna de l’ONU. Al 1953 el Rei Mohamed V és exiliat. Les primeres accions nacionalistes van fer témer una insurrecció i l’agost de 1955, el govern porta a terme converses amb els sectors polítics Marroquins amb el que aconsegueix retornar al Rei de l’exili. Al març de 1956 es proclama la independència amb una declaració Franco-Marroquí.
Causes del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuba: La Crisis De Los Misiles. 1962.
  • Trabajo de simulación de la expulsión de Cuba de la OEA en 1962
  • Cuba Y Prensa Norteamericana 1961 1962
  • 1960
  • 1960
  • 1960
  • Analisis negocial de la Crisis de los misiles en Cuba de 1962
  • Las Relaciones Eua – Cuba Y La Crisis De Los Misiles De 1962

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS