BERLIN

Páginas: 3 (657 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2014
4.- El 1933 Hitler va accedir al poder a Alemanya i en poc temps va començar la nazificació d’aquest país.
 
  Què hi ha a  la  BebelPlatz  que recordi  l’Alemanya de Hitler.  Què diu la placaque hi ha al terra de la plaça?

Hi trobem el monument en commemoració a la crema de llibres. A la placa hi ha un text en alemany de Heinrich Heine: Das war ein Vorspiel nur, dort wo man Bücherverbrennt, verbrennt man am Ende auch Menschen. Heinrich Heine 1820
 
La “nit dels cristalls trencats”, al novembre de 1938,  van començar els atacs contra les persones i els béns dels jueus. Moltessinagogues jueves van ser cremades. Una d’elles,  la més gran de Berlín, en un carrer pròxim al Baxpax on residiem  , va ser destruïda parcialment aquella nit. És la NeueSynagoge, actualmentreconstruïda.
 
  Quin element destaca a l’edifici?  Fes-ne la descripció i busca’n alguna foto.

La Sinagoga Nova d’Erfurt serveix com a lloc de pregària a més de 850 persones jueves de la comunitat deTuríngia. Es va construir entre 1950-51 amb els plans de Willy Nockel i va ser consagrada el 31 d’agost de 1952. Substitueix a la Gran Sinagoga, destruïda durant la nit dels cristalls trencats.  Quins altres elements permeten afirmar que aquell era un barri jueu  i quins donen fe de la sort que van  patir els seus habitants?


 
Des del 1933 van començar a funcionar aAlemanya els camps de treball o de reeducació. Va ser però a partir de l’any 1941, quan   va començar  el genocidi sistemàtic dels jueus (Shoah o holocaust), que alguns d’aquests camps es vanconvertir en camps d’extermini.
 
  Què hi havia al davant de l’edifici del Parlament alemany que recordés la trista sort d’alguns polítics alemanys (no jueus) que varen ser “reeducats” en aquests camps?Hi ha 96 plaques de pissarra que recorden a 96 membres del Reichstag de la Repúbica de Weimar, assassinats pels nazis després que arribessin al poder el 1933.
  Entra a la pàgina del camp de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Berlin
  • Berlin
  • Berlín
  • Berlín
  • Berlin
  • berlin
  • BERLIN
  • Berlín

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS