BERLIN

Páginas: 2 (371 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2015
1.7 Descripció econòmica general del país
Per Adrià Suau Doblas

Alemanya és un país situat a Europa, per tant, la moneda que s’utilitza és l’euro. És la 4a economia mundial per volum dePIB(Producte Interior Brut). El PIB és una magnitud econòmica que expressa el valor monetari de producció de béns i serveis de demanda d’un país en un temps determinat. Només té per davant als Estats Units, a laXina i al Japó, respectivament.

El PIB per capità (per persona) ens indica que Alemanya té una bona qualitat de vida, ja que al 2014 va ser de 35.000 euros. Es troba en la posició número 17 enel rànquing mundial.
Es tracta del segon major exportador mundial per darrere de la Xina. És considerat el país motor de tota la Unió Europea.

La producció es basa bàsicament en l’àrea industrial delcomerç. Té les majors plantes d’automòbils, productes químics, enginyeria elèctrica i electricitat i també té el nivell més alt de tecnologia en l’àmbit comunicatiu, informàtic i biotecnològic. A més, té unspoderosos socis comercials, com els Estats Units, Suïssa i el Japó.

Tans sols un 2% de la població alemanya es dedica al sector primari, la producció nacional cobreix un 80% de lesnecessitats. Tans sols un 20% són productes de l’exterior.
Un 20% de la població es dedica al sector industrial. Les característiques són l’elevada productivitat i la forta orientació als mercats exteriors. És el sectormés important.
Les empreses alemanyes més importants són Volkswaggen(automòbils) Daimler-Benz( automòbils),BASF(química), Siemens(tecnologia) i BMW(automòbils)

Els salaris més elevats del país estroben al sector més important, al industrial, com per exemple a l’automobilisme, el sector químic, el farmacèutic,etc. El sou mitjà en aquest sector és de 40.000-45.000 euros bruts anuals.
El sou mínimalemany és de 1.150 euros bruts al mes, bastant més elevat que a Espanya, que és d’uns 756 euros al mes.
Alemanya és un dels països amb menor nombre d’hores treballades a l'any i major número...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Berlin
  • Berlin
  • Berlín
  • Berlín
  • Berlin
  • berlin
  • BERLIN
  • Berlín

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS