bernoulli

Páginas: 3 (603 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
-JAKOB BERNOULLI-
Jakob Bernoulli (Basilea, 27 de desembre de 1654 - 16 d'agost de 1705), també conegut com a Jacob , Jacques o James Bernoulli , va ser un matemàtic i científic suís, germà grande Johann Bernoulli.
Sent jove el seu pare Nikolaus Bernoulli, el va enviar a la Universitat de Basilea per estudiar filosofia i teologia, amb l'ànim de que es convertís en teòleg. Però Jakob continuà,d'amagat, les que eren les seves autèntiques aficions la física i les matemàtiques, segons confessa en el seu diari.
A partir dels plantejaments de Leibniz va desenvolupar problemes de càlculinfinitesimal.
El càlcul infinitesimal és una branca de les matemàtiques, desenvolupada a partir de l'àlgebra i la geometria, que involucra dos conceptes complementaris: el concepte "integral" (càlculintegral) i el concepte de derivada (càlcul diferencial). Les dues operacions són inverses i estan lligades pel teorema fonamental del càlcul.
El 1690 es va convertir en la primera persona que vadesenvolupar la tècnica per resoldre equacions diferencials separables.
La seva obra mestra va ser Ars Conjectandi (l'Art de la conjectura), un treball pioner en la teoria de la probabilitat. La publicà elseu nebot Nicholas al 1713, vuit anys després de la seva mort.
L'espiral logarítmica va ser estudiada per Descartes i Torricelli, però la persona que li va dedicar un llibre va ser Jakob Bernoulli ien volgué una gravada a la seva làpida. Una espiral logarítmica és una classe de corba espiral que apareix freqüentment a la naturalesa. En coordenades polars (r, θ) la corba pot ésser descrita coma:







-JOHANN BERNOULLI-
Nascut com a desè fill de la família, a Basilea l’agost de 1667, va intentar, sense èxit començà una carrera com a comerciant. Per voluntat del seu pare, vacomençar els estudis de Medicina mentre que en el mateix moment estudiava matemàtiques amb el seu germà gran Jakob un cop instal·lat com a Professor de matemàtiques a la Universitat de Basilea (1687)....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BERNOULLI
  • Bernoulli
  • Bernoulli.
  • Bernoulli
  • Bernoulli
  • Bernoulli
  • BERNOULLI
  • bernoulli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS