Bescanviadors de calor

Páginas: 8 (1957 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2014




























QUÈ ÉS UN BESCANVIADOR DE CALOR?

Un bescanviador de calor es un aparell dissenyat per transferir calor entre dos mitjans que estiguin separats per una barrera o que es troben en contacte.
Aquests aparells tenen varies aplicacions:
*Bescanviador de calor: Realitza la funció doble d’escalfar i refredar dos fluids.
*Condensador:Condensar un vapor o barreja de vapors.
*Refredador: Refredar un fluid per mitja d’aigua.
*Escalfador: Aplicar calor sensible a un fluid.
*Rehervidor: Connectar a la base d’una torre fraccionada proporciona la calor de ebullició que es necessita per la destil·lació.
*Vaporitzador: Un escalfador que vaporitza part del líquid.


TIPUS DE BESCANVIADORS DE CALOR.

Regeneradors
Un intercanviadorregeneratiu es aquell on s’utilitza el mateix fluid es a dir el fluid calent i el fluid fred es el mateix. El fluid calent deixa el sistema cedint la seva calor a un regenerador i posteriorment tornant al sistema. Els intercanviador regeneratius son comunament utilitzats en sistemes amb temperatures altes on una porció de fluid del sistema és remou del procés principal i aquest es posteriormentintegrat al sistema.









Bescanviadors de contacte directe.
Els intercanviador de contacte directe, sense emmagatzematge de calor, els corrents contacten l’un amb l’altre íntimament, cedint el corrent mes calent directament la seva calor al corrent mes fred. Aquest tipus de intercanviador s’utilitza naturalment quant les dues fases en contacte son mútuament insolubles i no reaccionenuna amb l’altre.



Bescanviadors de contacte indirecte.
En els intercanviadors de tipus indirecte, els corrents estan separats i la transferència de calor es realitza a traves de una paret divisòria, o des de l’interior cap a l’exterior de la paret d’una forma no continua. La intermitència del flux de calor es possible degut al pas de les corrents tant calents com fredes son alternats.BESCANVIADOR DE CALOR AMB PLAQUES:

TIPUS

Bescanviador de calor amb juntes:
Dissenyat per una màxima optimització amb el refredant, els intercanviadors de calor de plaques de juntes tenen versions capaces de funcionar amb fluids purs, corrosius i detergents, amb combinació amb els evaporadors del refredadors i els condensadors. Els dissenys de plaques prevenen incrustacionsa traves d’una distribució uniforme del flux i alta turbulència .
Els més utilitzats serien de acer inoxidable, titani.
Són compactes, lleugers, eficient amb diferencies de temperatures, baix nivell d’incrustació amb aigua no tractada, facilitat de neteja i sense risc de fugues internes.



Bescanviador de calor amb plaques semi soldades:
En el intercanviador de calor semi soldat, elrefrigerant flueix per canal de plaques hermètiques soldades amb laser i al líquid no congelable fluix per canal de juntes. El flexible disseny modular pot operar amb tensió de fatiga i formació de gel. L’ intercanviador de calor pot funcionar amb la majoria dels refrigerants en el costat soldat i esta especialment indicat en les aplicacions amb amoníac. El material de les plaques son d’acerinoxidable i titani.
Rangs de temperatura de -45ºC a 130ºC, pressió fins a 25 bar, baixa carrega de refrigerant, lleuger, l’àrea de transferència de calor es fàcilment modificable, facilitat de inspecció i neteja del costat líquid, te una llarga vida de servei, servei per tasques pesades, pot optimitzar-ne amb refrigerants de líquid amb aire, amb sistemes de refrigeració indirecte.
Bescanviador decalor de plaques soldades.
Es poden utilitzar com refrigerants, com evaporadors de expansió. Es caracteritzen per un sistema integrat de equacions del flux per un òptim rendiment de refrigeració. El rang de temperatures es de -100ºC a 200ºC, pressions superiors a 40 bars.
Són compactes, lleugers, fàcils d’instal·lar, baixa carrega de refrigerant, distribució homogènia del flux, capacitat estable...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ETM Activitat CompGen Bescanviadors De Calor 1
  • Calor
  • El calor
  • Calor
  • CALOR
  • El Calor
  • Calor
  • Calor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS