bgihigi

Páginas: 6 (1382 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014

Fitxa tècnica
Títol: Cinderella Man
Producció: Universal Pictures / Miramax Films / Touchstone Pictures / Imagine Entertainment, 2005.
Direcció: Ron Howard.
Argument i guió: Cliff Hollingsworth, Akiva Goldsman.
Fotografia: Salvatore Totino.
Muntatge: Daniel P.Hanley, Mike Hill.
Música: Thomas Newman.
Intèrprets: Russell Crowe (James J. Braddock) Renée Zellweger (Mae Braddock), PaulGiamatti (Joe Gould) Paddy Considine (Mike Wilson), Bruce McGill (Jimmy Johnston), Craig Bierko (Max Baer).
1. Identificació i presentació
Gènere cinematogràfic: A quin gènere pertany?
Aquesta pel·lícula és un drama basat en fets reals.
Director i actors principals. Què en saps, de cadascun? Pots esmentar altres pel·lícules seves?
Ron Howard (director): Director, productor, guionista i actornord-americà. Com a director, els seus films més importants o coneguts són: Apolo 13 (1995), la qual va fer amb Tom Hanks i és la pel·lícula de la famosa frase “Houston, tenemos un problema”, Una Mente Maravillosa (2001, juntament també amb Russell Crowe i mereixedora de 4 premis Oscar, entre ells el de millor pel·lícula i millor director), El código Da Vinci (2006) i Ángeles y Demonios (2009), lesdues amb Tom Hanks també.

Russell Crowe (protagonista principal): Actor nascut a Nova Zelanda guanyador de diversos premis, entre ells un Globus d'Or per el seu paper a la pel·lícula abans esmentada Una mente Maravillosa i un Òscar per Gladiator. Entre els títols de les pel·lícules més conegudes en les quals ha participat hi trobem: Gladiator (2000), Una Mente Maravillosa (2001), Master andCommander (2003), Un buen año (2006), El tren de las 3:10 (2007), Robin Hood (2010) i Los Miserables (2012).
Renée Zellweger (muller del protagonista): Actriu nord-americana guanyadora dels quatre premis més prestigiosos dins de la indústria cinematogràfica: el Òscar, el Premi de Cine de la Acadèmia Britànica, el Globus d'Or i el Premi del Sindicat d'Actors. Destaquem: Chicago (2002), les duesentregues de El diaro de Bridget Jones (2001 i 2004) i Appaloosa (2008).
Paul Giamatti (entrenador del boxejador protagonista): Actor i comediant nord-americà que té una llarga carrera cinematogràfica, a més de diversos premis entre els quals destaquem un que va aconseguir fent aquest film. Com a pel·lícules en les quals ha aparegut cal destacar: El show de Truman (1998), Salvar al soldado Ryan(1998), El planeta de los simios (2001), Paycheck (2003), Win Win (2011) i la última guanyadora del Oscar a millor pel·lícula, 12 años de esclavitud (2013).
Guió. En quin fet històric que hem estudiat es basa la pel·lícula?
Aquesta pel·lícula està basada en la vida del boxejador campió del món James Walter Braddock que es va guanyar aquest nom de “Cenicienta” gràcies a guanyar combats els qualstothom pensava que perdria. El film situa primerament l'acció abans de que es produís el crac del 29 i, tot seguit, després de que aquest es produeixi i s'iniciï el període de la Gran Depressió, per la qual cosa podem observar perfectament el contrast entre les diferents situacions que viu el protagonista en períodes tant units i junts en el temps però alhora antagònics.

2. Trama argumental ipersonatges
(idea clau)
Argument. Al voltant de la idea central de la pel·lícula, articula el resum de la trama.
En James era un boxejador que tenia la sort de viure en els feliços anys 20 d’Amèrica. Això li proporcionava molts diners ja que era una època daurada per el boxa. Era un dels millors i mai decepcionava a ningú i vivia amb tots els luxes juntament amb la seva família.
Al 1929 va haver-hiel crack borsari i malauradament va coincidir amb una greu fractura al canell del protagonista. A partir d’aquí la seva carrera va començar a baixar en picat després de perdre tantes vegades, però amb el canell fracturat no podia fer res per més que ho intentés.
Per sort, en James era obrer i podia portar un mínim de diners a casa, encara que no sempre necessitaven obrers, així que era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS