bhjnl

Páginas: 13 (3077 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013







ECONOMIA D’EMPRESA
Unitat 2: Activitats



















Marina Bailo Hernández
Maria Roura Cuesta
Georgina Busquí Flórez
1. L’empresa FERRALLS I MALS-ENDREÇOS, S.A.L dedicada al tractament de residus metàl·lics, té un capital social de 250.000€. la Sra. Montserrat Moreno en té accions per valor de 30.000€ i proposa a un altre soci que també éstreballador, de comprar-li la seva part, de 50.000€. Opina sobre la validesa o no de la decisió de la Sra. Montserrat.
- No podria perquè cap soci pot tenir mes de la tercera part del capital i ella ho supera si li compra els 50000€, a més, han de ser mínim 4 socis, si li compra a un soci i marxa nomes quedaran 3.

2. En el Sr. Mateu Rovira sol·licita ser admès com a soci a la Cooperativa Vinícola deSanta Fe del Penedès. Malgrat que ell considera que compleix totes les condicions exigides per a ser soci, la sol·licitud li és denegada. Explica davant de quin òrgan de la cooperativa pot recórrer.
- Hauria de recórrer al comitè de recursos ja que la seva funció es tramitar i resoldre els recursos contra les sancions als socis.

3. La María Martí, la Neus Albert i en Bernat Garcia consideren lapossibilitat de fundar la societat limitada OLI VERGE DE LES GARRIGUES, S.L, dedicada a la comercialització d’aquest producte en el mercat europeu. L’aportació que ha de fer cada soci és de 2.404,05€. Dóna la teva opinió sobre els següents fets relacionats amb l’empresa.
En Bernat García opina que una oportació inicial de 2.404,05€ per part de cada soci és massa elevada. Proposa rebaixar-la a901,52€.
- No estic d'acord perquè si cadascú aportes 901,52€ entre els tres donaria 2704,56€ i el mínim per crear una SL son 3000€, no arribarien.
La Maria Martí, que és propietària d’un pis al carrer major de Lleida, valorat en 60.101,21€, no està segura d’entrar en la societat. El pis, que va heretar dels seus pares, és la seva única propietat i té por de perdre’l si l’empresa va malament i ha defer-se càrrec de la part de deutes que li pertoqui.
- No caldria que poses el seu patrimoni com aval ja que la quantitat de diners es inferior.
Un cop constituïda la societat, iper desavinences amb els seus socis, la Neus Albert decideix deixar-la i transmetre la seva participació a un cosí seu.
- Ho podria fer, però primer tindrien la opció de compra els demes socis, si cap es queda laparticipació, llavors si podria vendre-la a algú interessat en comprar-la com el seu cosí.


4. Suposa que el Sr. Cànoves és un soci de la societat Palau S.L, empresa en la qual va invertir 60.000€. L’empresa en qüestió té, a hores d’ara, un patrimoni valorat en 300.000€ i uns deutes de 500.000€. Explica amb quins bens hauria de respondre el Sr. Cànoves davant els creditors.
- El soci no respon ambel seu patrimoni , només respondria si hagués avalat amb el seu patrimoni, i aquest no es el cas.

5. Un grup de 25 persones físiques constitueixen la Cooperativa Sol Ixent destinada a la construcció d’un bloc de vivendes per als cooperativistes. Es decideix constituir la cooperativa amb un capital inicial de 500.00€. Es signa l’escriptura pública davant del notari i es fa efectiu undesebomborsament de 135.000€. Opina sobre la validesa o no de l’operació.
- Si es podria perquè s'ha desemborsat mes del 25% i això fa possible la seva iniciativa.

6. La Cooperativa vinícola del Penedès ha tingut uns beneficis de 340.250€ durant l’exercici del 2006. El Consell Rector de la Cooperativa decideix destinar 85.062,5€ al fons de reserva obligatori i repartir la resta entre els cooperativistes.Opina sobre la validesa de la decisió presa.
- Hauria de destinar una mica mes, perquè 85062,5€ es el 25% i ha de destinar un 30% obligatori al fons de reserva.


7.  Es vol constituir una SAL amb un capital de 120.200€, dels quals 41.121€ serien aportat per Miquel Pérez que no treballarà en la societat. La resta del capital l'aportaran 4 socis treballadors a parts iguals. Digues si seria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS