Bicicleta, Cullera, Poma.

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2012
BICICLETA, CULLERA, POMA
1.Com viu el malalt, en general, aquesta malaltia?
Maragall intenta portar una vida normal. Reclama una llibertat i sobretot que no el tractin com a un malalt més ni que elcompadeixin. Tampoc vol que el sobreprotegeixin. Ell creu que d’aquí un temps es trobarà solució a aquesta malaltia, però ell ja no ho podrà veure. Funda una associació per donar suport a lesinvestigacions que s’estan fent sobre l’Alzheimer. Lluita pel futur de la malaltia i està disposat a deixar que provin amb ell els nous medicaments.
2. Com viu la família aquesta malaltia?
Tota la famíliali dóna suport i intenta tractar-lo com abans. El tema de la malaltia no està present en totes les converses del dia a dia, tot i que aquest fet els ha canviat la vida. Al principi de la malaltia,tot i que el veuen canviat, estan contents perquè Pasqual és ell, més desinhibit, però ell. A mesura que la malaltia va avançant cada vegada més, fins i tot hi ha dies en que no el reconeixen. Lafamília confia en que arribi un dia en que es pugui combatre la malaltia. La família pateix i ell també. Creuen que s’ha de prendre consciència d’aquesta realitat aclaparadora i massa desconeguda. Creuenque és difícil, però que s’ha de seguir lluitant.
3. Quina és la causa/es que es creuen d’aquesta malaltia?
Amb les investigacions que s’han fet fins ara, es creu que el que provoca la malaltia ésque una proteïna s’acumula abundantment entre les neurones i aquestes es van morint poc a poc. Les neurones no es regeneren. Les causes de predisposen a patir l’Alzheimer són sobretot l’edat il’herència genètica.
4. Com funciona la malaltia? Com es manifesta?
A mesura que es va perdent la memòria, es perd per components: el tàctil, el visual, l’emocional, etc. La memòria recent, la de “curttermini”, es perd abans. Els fets més remarcables de la vida són els que més perduren. Al avançar la malaltia, el comportament por tornar-se inapropiat (el malalt mai hagués actuat d’aquesta manera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el pomar
  • Pomos
  • pomada
  • Pomadas
  • pomas
  • Pomo
  • Pomo
  • pomada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS